Ezeket látta már?

Évente több mint 2000 nő hal meg mellrákban

melldaganat

A Mellünk Egészségéért Programsorozat célja, hogy a résztvevők a frissen szerzett tudást átadják több ezer fiatal lánynak és nőnek, ezzel felhívva a figyelmüket a mellrák veszélyeire, kezelési lehetőségeire és az emlő önvizsgálat fontosságára.

Pécsen, Szegeden és Győrben rendezték meg idén 420 védőnő és egészségügyi szakember részvételével az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány és az AVON által elindított Mellünk Egészségéért Programsorozatot.

Az önvizsgálat fontossága

A konferenciák alkalmával összesen 3 millió forint értékben adtak át 85 mulázsbabát a 19 megyében dolgozó védőnőnek, illetve bemutatták a részvevőknek az AVON megbízásából készített új önvizsgálati kisfilmet, amely a 30 évvel ezelőtti verzió helyébe lép.

A harmadik alkalommal elindított Mellünk Egészségéért Program célja, hogy kihasználva a védőnők és egészségügyi szakemberek kapcsolatrendszerét, felhívja a nők és lányok figyelmét az emlőrákra. Az egész napos ingyenes továbbképzésen a résztvevők megismerhették a lehetséges betegutakat az onkológiában, megtudhatták, miért van fontos szerepe az emlő önvizsgálatnak a mellrák felismerésében, vagy azt, hogy hogyan lehet segíteni emlődaganatos társuknak.

melldaganat

Az elméleti tudásátadás mellett a gyakorlat is középpontba került: az AVON közel 3 millió forint értékben adott át 85 mulázsbabát 19 megye vezető védőnőinek és képviselőinek. A mulázsbabákkal a védőnők jobban szemléltetni tudják az emlő önvizsgálat lépéseit, valamint azt, hogy mire kell ügyelni a tapintásos vizsgálat során.

Többet kell tudunk az emlőrákról

„Idén első alkalommal csak vidéki helyszínekre vittük el a programokat, hogy az ott élő védőnőkhöz és egészségügyi szakemberekhez is eljuthassunk. Hatalmas öröm volt számunkra, hogy a továbbképzések után rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk. A jövőben kerekasztal-beszélgetések segítségével konkrét eseteket is tervezünk feldolgozni, hogy a résztvevők még többet tudjanak meg az emlőrákról, és hasznos tanácsokat oszthassanak meg egymással egy-egy eset kapcsán” – nyilatkozta a Mellünk Egészségéért Programról Dr. Drajkó Veronika, az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány elnöke.

Olvasson tovább! Ilyen a helyes mell önvizsgálat!

„Hiszünk abban, hogy összefogással és a tudás átadásával tehetünk azért, hogy ne kelljen évente több mint 2000 nőt elveszítenünk ebben a betegségben. Kiváló megerősítés számunkra, hogy a támogatásunkkal elindított program már harmadik éve népszerű a védőnők és az egészségügyi szakemberek körében. A programsorozat mellett idén lehetőségünk volt mulázsbabákat vásárolni a védőnők számára. Ebben az évben egy régóta tervezett projektünk is megvalósult, készítettünk egy új emlő önvizsgálati filmet, ami érthetően és félelemkeltés nélkül foglalja össze a legfontosabb információkat a mellrákról. Ilyen film utoljára 30 éve készült, mára érthető módon elavulttá vált.

A kisfilmünknek már most nagyon pozitív a visszhangja és reméljük a jövőben sok védőnő és egészségügyi szakember munkáját segíti majd” – tette hozzá Kósa Anita, az AVON Magyarország kommunikációs vezetője.

A Mellünk Egészségéért Programról további információ és a továbbképzés jövő évi időpontjai az alábbi honlapon érthetők el: www.mellunkegeszsegeert.hu.

Az új edukációs kisfilm az emlőrákról pedig itt tekinthető meg: https://tinyurl.hu/UpxL/.

Forrás: Sajtóközlemény
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához