Ezeket látta már?

Szponzorált tartalom

Hogyan kezelhető a klimax hormonmentesen? Itt a válasz! (x)

Változókor: mivel jár?

A változókorral járó kellemetlen tüneteket a női hormonok fogyatkozása váltja ki. A panaszokra mégsem a hormonpótlás az egyetlen lehetséges válasz.

A klimax természetes folyamat

Manapság egyre kevésbé „ciki” a menopauzáról beszélni, hiszen a köztudatban ma már nem feltétlenül azonosítják klimaxos sárkányként a változókorú nőket. Úgy tűnik, végre a szélesebb társadalom is kezdi felismerni, hogy természetes folyamatról van szó, amely előbb vagy utóbb minden nőt érint.

A latin eredetű klimax szó valójában „csúcspontot” jelent, olyan helyzetet, ahonnan felfelé már nem juthatunk tovább. A fogamzóképesség szempontjából a menopauza valóban az a pont, ahonnan már csak „lefelé” vezethet az út, hiszen a klimaxon túl a nők már nem tudnak természetes módon teherbe esni, illetve gyermeket szülni. Mégse tekintsünk úgy a változókorra, mintha az a nőiségünk végét jelentené!

A nő örök – de a nőiesség megőrzéséért tenni is kell

Szokták mondani, hogy a nő örökké nő marad, ám mindezért tennünk is kell. Ha nem hanyagoljuk el a külsőnket, odafigyelünk a testünkre, a kiegyensúlyozott étkezésre, beiktatjuk a hétköznapokba a rendszeres testmozgást, máris rengeteget tettünk az életminőségünk megőrzéséért.

Persze még ezeket az aprónak tűnő lépéseket sem könnyű megtenni magunkért olyankor, ha a változókorral együtt járó testi és lelki nehézségek rendre megkeserítik a mindennapokat. A szervezetben több éven át zajló hormonális átalakulás ugyanis számos kellemetlen tünetet okoz a változókorú nőknek. A legismertebb panaszok:

- hőhullámok

- fokozott izzadás

- alvászavarok

- extrém fáradékonyság

- hangulati zavarok, sírósság, „klimaxos” hisztik.

Hormonmentes segítség gyógynövényekkel

Bár a csökkenő hormonszint okozta tünetekre „logikus” válasznak tűnhet a hiányzó hormonok gyógyszeres visszapótlása, mégsem ez az egyetlen lehetőség a változókori panaszok csillapítására. Hormonterápiát csakis szigorú orvosi felügyelet mellett lehet alkalmazni, és sok esetben nem is javasolják az ilyen kezelést, például ha az érintettnél vagy a családjában előfordult már korábban emlődaganat. Az ösztrogént tartalmazó gyógyszerek ugyanis fokozhatják az ilyen megbetegedésre való hajlamot. Ugyanakkor egyre több nő eleve ódzkodik a hormonok szedésétől és szívesebben választana gyengédebb, természetesebb alternatívát a klimaxos tünetei enyhítésére.

A Remifemin Plus növényi gyógyszer nem tartalmaz hormont, de még az egyes növényekben megtalálható úgynevezett fitoösztrogént sem.

A Remifemin Plus tabletta a Cimicifuga (magyarul poloskavész) gyógynövény speciális kivonatát tartalmazza, amelyről több klinikai vizsgálat is igazolta, hogy hatásosan képes mérsékelni a változókorral járó testi panaszokat, köztük a hőhullámokat és a fokozott izzadást. A gyógyszer másik gyógynövényi komponense, az orbáncfű pedig a lelki nehézségeken, például a hangulatingadozásokon segít úrrá lenni, és az alvásra is jó hatással van. A Remifemin Plus tabletta recept nélkül kapható a gyógyszertárakban, vagy akár webes patikákból is megrendelhető.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Forrás: Phytotec Hungária
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához