Mindenki ezt nézi most!

Hirdetés

Klimax dióhéjban – változókori kisokos (x)

Változókori kisokos a klimax idejére

Mi a klimax és hogyan éljük túl? Alapfogalmak, amelyekkel nem árt tisztában lennünk – akár már érint bennünket a menopauza, akár még nem. Kiderül az is, milyen hormonmentes módszerrel enyhíthetők a változókori tünetek.

Klimax, változókor

A klimax egy görög eredetű szó, amely a változókorra utal, más megfogalmazás szerint az életben „egy lépcsőfok a létrán”, azaz a nő életének egy új szakasza. A hétköznapi nyelvhasználatunk pedig így nevezi azt az időszakot, amikor a nők szervezetében a petefészkek hormontermelése visszafordíthatatlanul csökkenni kezd, majd végleg megszűnik. A változókornak is nevezett életszakaszban a menzesz rendszertelenné válik, illetve később teljesen el is marad, vagyis véget ér a nők termékeny időszaka.

Ösztrogénhiány és hőhullámok

Az egyik legfontosabb női hormon, az ösztrogén szintjének csökkenése miatt a nők többsége megéli a változókor talán legkellemetlenebb tünetét, a hőhullámokat. Az akár kínos helyzeteket is okozó jelenség nem más, mint egy mindössze pár percen át tartó hőségroham. Csakhogy eme pár perc alatt a szenvedő alany akár a haja tövéig leizzadhat: igencsak megalázó jelenet, ha ez a munkahelyen vagy egy üzleti tárgyalás kellős közepén, esetleg színházban vagy egyéb nyilvános helyen történik. A hőhullámok ugyanis bármikor jelentkezhetnek, akár napjában többször is.

Alvászavarok

Sokakra kifejezetten éjszaka csapnak le a hőhullámok, ellehetetlenítve a nyugodt pihenést, amely amúgy sem mindig egyszerű a klimax idején, mert a hormonszint ingadozása önmagában is alvászavarokat okozhat.

Hangulatingadozás

A klimax meglehetősen fel tudja borítani a nők lelki egyensúlyát. Nem volt ez másképp a kamaszkorban sem, amikor éppen „megjelentek” azok az hormonok, amelyek a változókorral eltűnnek a szervezetből. Ez a folyamat alaposan megviseli az érintetteket: ahogyan a tinédzser lányok jellemzően labilisak érzelmileg, ugyanúgy nincs könnyű sorsuk a klimaxoló nőknek sem. A legszélsőségesebb érzelmi hullámzás kísérheti mindennapjaikat, amikor az egyik percben sírósak és depresszióra hajlanak, a másikban vérszomjas fúriaként támadnak a környezetükre. Csak míg a kamasz lányoknak általában elnézzük az effajta „hisztiket”, addig egy felnőtt, érett nővel szemben a társadalom jóval kevésbé toleráns. Érdemes tehát tennünk valamit azért, hogy kivédjük a hormonok játékának kellemetlen következményeit.

Poloskavész, orbáncfű – a klimaxos tünetek enyhítésére

A hormonhiány okozta gondokat „logikus” lenne hormonpótlással orvosolni, csakhogy sokaknak a hormonterápia nem ajánlott, illetve egyre többen választanak szívesen a természetesebb alternatívák közül. A klimaxos panaszokat hatásosan enyhíthetjük egy növényi gyógyszerrel, a Remifemin Plus tablettával, amely recept nélkül kapható a patikában.

Ez a készítmény hormonmentes, sem szintetikus sem pedig ún. fitoösztrogéneket nem tartalmaz. Kétféle gyógynövény, a Cimicifuga, azaz poloskavész, illetve az orbáncfű kivonatát tartalmazza magas koncentrációban. A gyógyszerben is megtalálható speciális poloskavész-kivonatról klinikai vizsgálatok igazolták, hogy képesek hatásosan enyhíteni a klimax okozta testi tüneteket, így a hőhullámokat és a fokozott izzadást. A Remifemin Plus másik komponense, az orbáncfűkivonat pedig a változókori lelki nehézségeken segít átlendülni, valamint az alvásra is jó hatással van.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Forrás: Phytotec Hungária