Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem
Szponzorált tartalom

A jó szex fiatalon tartja a testet, az intimlézer pedig a hüvelyt

#intimlézeres kezelés #intimlézer #kezelés #terápia
2019.05.24.
A jó szex fiatalon tartja a testet, az intimlézer pedig a hüvelyt

A női test folyamatosan változik, ez alól a hüvely sem kivétel. Ahogy a kozmetikusnál és a sporttal bőrünk és izmaink, testünk szépségéről és fiatalságáról gondoskodunk, úgy tarthatjuk fiatalon az intim területeket is, hogy elmúljon az inkontinencia, a hüvelyszárazság és ne tűnjön el életünkből a szex.

A változókor, a klimax már önmagában is rémisztő dolog a nők számára, hiszen alapjaiban alakul át életük, de a hormonális változások mellett más – ezzel is összefüggő - egészségügyi problémák is megkeseríthetik mindennapjaikat. Szerencsére az intim területen jelentkező gondok, úgymint a hüvelytágulás, hüvelyszárasság és az inkontinencia kezelhető, sőt, helyre is hozható egy speciális módszerrel, az intimlézer terápiával, melyről Dr. Balogh Illés nőgyógyász-endokrinológus, a Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézet szakorvosával beszélgettünk.

Először az erbium lézerek jelentek meg a piacon, de Amerikában tovább fejlesztették a technológiát. Az ottani kutatásoknak a jóval korszerűbb és hatékonyabb CO lézer lett az eredménye. Ez a módszer nagyobb energia mennyiséget juttat a szövetek mélyére, de mivel nagyon vékony behatási pontokon keresztül teszi ezt, nem okoz fájdalmat és lerövidíti a kezelések idejét is, ezáltal jobb eredményt biztosítva a régebbi lézerekkel szemben – mutatta be a technológiát a Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézet szakértője, aki azt is elárulta, hogy mi történik egy intimlézer terápiás kezelés során.

Dr Balogh Illés, nőgyógyász-endokrinológus, a Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézet szakorvosa Forrás: Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézet

„Majd’ bepisilek a nevetéstől!”

Szinte minden nő megtapasztalta már legalább egyszer életében azt a szituációt, mikor nevetés vagy köhögés hatására úgy érzi, hogy bepisil vagy egy-egy csepp vizelet távozik is. Fiatalabb korban többnyire terhesség– mikor a baba nyomja a hólyagot – idején, vagy nehezebb szülés után, illetve hosszasabb, erős és rohamokban jelentkező köhögéssel járó betegség idején fordulhat ez elő a záróizom gyengeségének jeleként. Ez utóbbi átmeneti állapot, de jelzi, hogy máris ideje tenni valamit az erősebb záró- és medencefenéki izmokért. Kezdetben a speciális torna megoldás lehet, de ha az inkontinencia erősebbé válik, orvosi beavatkozásra van szükség. 

A lézer a szövetek mélyére hatolva javítja a kezelt terület vérkeringését, serkenti a kollagén termelődését, ezáltal az érfalak rugalmasabbá válnak és a kötőszövet nagyobb vízmennyiséget képes megkötni. A hüvelyfal simaizom kötegei visszanyerik tartásukat, ismét feszessé válnak, aminek hatására visszaemelkedik helyére az esetlegesen megsüllyedt húgyhólyag, így az első- és másodfokú inkontinenciás panaszok is megszűnnek. A méh támasztószalagjai megerősödnek és a záróizmok ereje is visszatér az intimlézeres terápia hatására – tudtuk meg Dr. Balogh Illés nőgyógyász-endokrinológustól.

A jó szex fontos a boldogsághoz

Nem csak a húszéveseké a világ! – tartja a népszerű sanzon és valóban igaza van, az élet minden szegmensében. A menopauza utáni szexről beszélni sokáig tabunak számított, de az a helyzet, hogy létező jelenségről van szó. A jó szexhez viszont egészséges hüvely kell, hogy az együttlétek élvezetesek legyenek. A meggyengült vagy sorvadt hüvelyfal és a hormonális változások miatt megjelenő hüvelyszárazság egyaránt kezelhető az intimlézer terápiával.

Minden kezelés előtt és után ultrahanggal megmérjük a hüvelyfal és a hólyagfal közötti vastagságot, ennek alapján döntjük el, hogy hány kezelés szükséges a kívánt eredmény eléréséhez, és ezáltal számszerűen bizonyítható a javulás is. Mivel a hüvely hámrétege átengedi a hőenergiát, a szervezet öngyógyító folyamataitól függ, hogy hány alkalommal kell megismételni a havi egy kezelést, de már az első alkalom után is érezhető a pozitív változás. A hüvely szűkebbnek érződik, hiszen a hüvelyfal rugalmasabb és hidratáltabb lesz a szövetek vízmegkötő képességének növekedése és az érfalak rugalmasabbá válása miatt, mely a jobb vérkeringést segíti elő. E változások a hüvelyszárazságra is megoldást jelentenek. Ezek a problémák főleg a menopauza után, illetve 60 év felett jelentkeznek főként, ezért e korosztály számára a szex már nem igazán az élet szerves része. Ezen a helyzeten az intimlézer terápiával könnyen változtathatunk, hiszen az időskori szex ugyanolyan normális, mint fiatalabb korban. A kezelés hatására a hüvely és az intim környék megfiatalodik, visszanyeri rózsás színét és rugalmas tapintását, szó szerint megfiatalodik a terület. Szülés után is sok nő panaszkodik arra, hogy hüvelye kitágult és vizelet visszatartási problémái vannak, nekik jó hír, hogy akár már hat héttel a baba világra jötte után el lehet kezdeni az intimlézer kezeléseket a mielőbbi regeneráció érdekében – mondta el a Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézet nőgyógyász-endokrinológus szakorvosa, aki azt is elmondta, hogy a kezelés után egy hétig kerülni kell a nemi életet, a tamponhasználatot, a medencében vagy sós vízben való fürdőzést, de ezen kívül bármilyen tevékenység nyugodtan végezhető.

Ha több információra van szüksége az intimlézer terápiával kapcsolatban, kérjen időpontot a Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézet orvosaitól a https://budapestplasztika.hu/hu oldalon, vagy a +36 1 354 08 00 telefonszámon.

Forrás: Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézet