Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem
Szponzorált tartalom

Mi köze a fogamzásgátlóknak a hüvelygombához?

#intim egészség #Micovag #hüvelygomba #hüvelygomba ellen
2021.09.01.
Mi köze a fogamzásgátlóknak a hüvelygombához?

Ön tudta, hogy a fogamzásgátlót szedő nőknél viszonylag gyakrabban alakulhat ki a hüvelygomba? De semmi pánik, mert van segítség. Íme egy történet, amely szerencsésen végződött.

Van úgy, hogy a hüvelygomba beárnyékolja a párkapcsolatot

– Amióta együtt vagyok a mostani barátommal, szinte egyfolytában a hüvelygombával kínlódom – panaszolja a 34 éves Anita. – Csabival alig egy éve járunk, de már háromszor is a nőgyógyásznál kötöttem ki, mert újra és újra előjön nálam a gombás fertőzés. Olyankor jellegzetes, túrós folyásom szokott lenni, és iszonyatosan viszket is mindenem odalent. Volt úgy, hogy már annyira fájt, hogy ülni is alig bírtam. Az orvosom persze rákérdezett, milyen módon védekezünk. Fogamzásgátlót szedek, válaszoltam, mire közölte, hogy a hormontartalmú gyógyszerek sajnos hajlamosíthatnak a gombás hüvelyfertőzésre – mesélt őszintén problémájáról Anita.

Hirdetés Forrás: Phytotec Hungária

Mi segíthet, ha támad a hüvelygomba?

Anita nem adta fel a küzdelmet, főleg, miután rálelt egy hasznos segítőtársra, egy vény nélkül kapható hüvelygomba elleni kúpra, amely nemcsak a gombák szaporodását gátolja, hanem egyúttal a kellemetlen panaszokat, a viszketést és az égő érzést is csillapítja.

Egy étkezési „trükk” a hüvelygomba megelőzésére

Anita a párjával együtt először a fogamzásgátlás kérdését gondolta át. Ám mivel továbbra is a tablettát tartották a legbiztonságosabb védekezési módszernek, úgy döntöttek, hogy Anita egyelőre nem hagyja abba a gyógyszer szedését, megpróbál viszont sokkal egészségesebben étkezni. Az ő esetében ez elsősorban az édességek, a cukor, illetve a gyors felszívódású szénhidrátok (fehér lisztből készült pékáru és tészta) visszaszorítását jelentette. Anita ugyanis korábban túlságosan is rajongott az egészségtelen gyorsételekért és a nassolnivalókért, ami köztudomásúlag károsan hat az immunrendszer működésére, így emiatt is hajlamosabb lehet valaki a hüvelygombára. Nem csak az alakunk védelmében érdemes tehát mértékkel fogyasztanunk az édességeket, a péksütikből és a lisztből pedig a teljes kiőrlésű változatot választanunk, hiszen ezzel is csökkenthetjük a valószínűségét annak, hogy kiújuljon a hüvelygomba.

Öltözködjünk okosan

Különösen hangozhat, de az öltözködésére is fokozottan oda kell figyelnie annak, aki hajlamos a hüvelygombára. Hanyagoljuk a szoros, rosszul szellőző, műszálas darabok viselését, mert ezekbe könnyen befülled az altest, és a nyirkos, nedves közeg ideális terepet biztosít a gombák szaporodásához. A fehérnemű készüljön pamutból, a csipkecsodákat inkább csak a randikra tartogassuk. Uszodában, wellnessben pedig cseréljük át a nedves fürdőruhát minél előbb szárazra, illetve edzés után se maradjunk hosszasan az átizzadt holminkban!

Forrás: Phytotec Hungária