Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem

Ezeket látta már?

Szponzorált tartalom

Miért alakul ki a hüvelyszárazság? Íme egy módszer, ami hosszú távon segíthet (x)

Ezeket kell tudnunk a klimaxról

A nem megfelelően síkos hüvely nemcsak a szexuális életben, hanem a mindennapok során is kellemetlenséget okozhat. A hormonhiány következtében kialakuló tünetet szerencsére nem kizárólag hormontartalmú szerekkel védhetjük ki.

A klimaxban gyakori, de fiatalabbaknál is előfordulhat hüvelyszárazság

Változókorban sok nőnek okoz gondot a hüvely nem kellően nedves állapota. A hüvelyszárazság kialakulása erősen összefügg a női szervezet hormonszintjével. A klimax időszakában elkerülhetetlenül csökken, majd végleg megszűnik a petefészkek nőihormon-termelése, így emiatt előbb vagy utóbb a hüvelyszárazság megjelenésével is számolnunk kell. Ugyanakkor ez a probléma korántsem csak a változókorú nők privilégiuma, hiszen minden olyan esetben kialakulhat, amikor valamiért lecsökken a szervezetben a női hormonok szintje: például terhes vagy szoptatós kismamáknál, fogamzásgátlót szedő nőknél, illetve egyes gyógyszerek vagy orvosi kezelések (pl. daganatellenes terápia) mellékhatásaként.

Az együttlét fájdalmas lehet

A problémára leghamarabb az aktus során szokott fény derülni. Kellő nedvesség hiányában ugyanis az együttlét nehézkessé vagy akár fájdalmassá is válhat, illetve szélsőséges esetben már maga a behatolás is ellehetetlenülhet. Az ilyenkor átélt kellemetlenség miatt sok nő kerülhet egyfajta csapdába: a fájdalomtól való félelem miatt kerülni kezdi az együttlétet a partnerével, ám ez hosszú távon akár teljesen tönkreteheti a párkapcsolatát. Az egészséges felnőtt ember ugyanis igényli az intimitást, és ha éppen ez szűnik meg két ember között, az legtöbbször aláaknázza a felek közötti viszonyt.

Nem csak hálószobai probléma

A szexmegvonás ráadásul egyáltalán nem oldja meg a hüvelyszárazság problémáját, hiszen a kellemetlenségek egy idő után már nemcsak aktus közben, hanem akár a mindennapok során is megjelennek. Az intim tájon kialakuló folyamatos szárazság általános, viszkető-húzódó diszkomfortézetet okozhat a nőnek. Ráadásul a kiszáradó intim szövetek jóval fogékonyabbak lesznek a különböző fertőzésekre, így gyakrabban alakulhatnak ki hüvelyi betegségek (pl. bakteriális hüvelyfertőzés), illetve hólyaghurut. A hüvelyszárazságot ezért nem szabad elhanyagolni, és ez nemcsak a párkapcsolat miatt fontos, hanem a saját intim egészségünk megőrzésének érdekében is!

A síkosító nem mindig elég…

A szexuális aktus közben jelentkező első nehézségeken akár egy hagyományos, intim síkosító is segíthet átlendülni, azonban ezek a szerek csak rövid távon hoznak megkönnyebbülést. Az aktus ugyan „olajozottabbá” válik általuk, ám a hétköznapokban tapasztalható diszkomfortérzet, illetve a hüvelyszárazság miatti fokozott fertőzési kockázat ellen érdemes hosszabb távon is hatásos segítség után nézni.

Segítség hosszú távon

A Cikatridina hüvelykúp a hüvelyszárazság kiegészítő kezelésére való készítmény, amely hosszú távon segít enyhíteni a kellemetlen tüneteket.

A Cikatridina hüvelykúp hialuronsavat és gyulladáscsökkentő, valamint hámosító hatású gyógynövények ápoló kivonatait tartalmazza. A hialuronsav egy rendkívül magas vízmegkötő képességű molekula, nem véletlen tehát, hogy a kozmetikai iparban is gyakran találkozhatunk vele márkás hidratálószerek fontos összetevőjeként. A hialuronsav azonban nemcsak az arcbőr, illetve a látható testfelületek ápolására alkalmas, hanem ugyanúgy képes hidratálni a hüvelyt bélelő érzékeny hámszövetet is.

A Cikatridina hüvelykúpot másképp is kell használni, mint a síkosítókat. Nem alkalmilag, az aktushoz kötődően alkalmazzuk, hanem kúraszerűen: kezdetben 10 napon át minden este helyezzünk fel egy hüvelykúpot, majd ezt követően elegendő lehet a heti 2-3 alkalommal történő fenntartó kezelés.

A Cikatrdina hüvelykúp hormonmentes készítmény, így azok is biztonsággal alkalmazhatják, akiknek valamilyen okból nem javasolt a hormontartalmú szerek használata (pl. kismamáknál vagy emlődaganatra való hajlam esetén). A Cikatridina hüvelykúp recept nélkül kapható a patikában.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Forrás: Phytotec Hungária
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához