Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem
Szponzorált tartalom

Ne mondjunk le magunkról! Így élvezhetjük az életünket a klimax idején

#változókor #hüvelyszárazság #klimax tünetei #fájdalmas szex
2020.11.08.
Ne mondjunk le magunkról! Így élvezhetjük az életünket a klimax idején

A szerelemnek nincs felső korhatára, ezt mindenki tudja. Ám a klimax nem egyszer közbeszól, és a kellemetlen tünetek megakadályozzák, hogy önfeledten élvezzük az életet. Mit tehetünk a boldogságunkért?

Miért mondanak le a nők 50 fölött a szexről?

A szerelemnek nincs felső határa, és nemcsak a lélek, de a test számára sem. Ennek ellenére még mindig sok nő hiszi úgy, hogy 50 fölött neki már nincs „joga” a szexhez.

Ennek az is lehet az oka, hogy a klimaxot veszteségként élik meg, a nőiségük hattyúdalaként, amely után már nem is szabad a szerelemre gondolniuk. Holott fel lehetne fogni ezt az időszakot a szabadság valódi kezdetének is, elvégre ezentúl a fogamzásgátlással már biztosan nem kell foglalkozni…

A hüvelyszárazság legyőzhető

Megnehezítheti persze a helyzetet a változókorral mondhatni kéz a kézben járó hüvelyszárazság problémája is. A hormonhiánynak ugyanis szinte törvényszerű következménye, hogy a hüvely nem nedvesedik megfelelően. Emiatt viszont nehézkessé válik az aktus, ami akár fájdalmat is okozhat, illetve szélsőséges esetben már a behatolás sem tud megvalósulni. Az átélt csalódás, a kudarc és a fájdalomtól való félelem miatt sok nő inkább végképp felhagy a szexuális élettel. Holott az egészséges, felnőtt embernek alapszükséglete az intimitás, méghozzá kortól függetlenül.

Hirdetés Forrás: Phytotec Hungária

Ráadásul az efféle „önmegtartóztatás” még csak meg sem oldja a hüvelyszárazság miatti gondokat, mert a kiszáradt intim szövetek nemcsak aktus közben okoznak kényelmetlenséget: a viszkető-húzódó szárazságérzés a mindennapokat is megkeserítheti. Arról nem is beszélve, hogy a száraz hüvelyhám a fertőzésekre is jóval fogékonyabb. A hüvelyszárazságot tehát nem szabad a szőnyeg alá söpörni, hanem kezelni kell, példádul patikában kapható, hüvelyszárazság elleni készítménnyel.

Szexgyilkos tünetek még: hőhullám, izzadás

Változókorban az intimitásnak nemcsak konkrét, fizikai akadályai lehetnek, hanem az úgynevezett „klimaxos” tünetek is alááshatják a nők önbizalmát. A legváratlanabb pillanatokban lecsapó hőhullámok, a fokozott verejtékezés, vagy akár csak az ezektől való félelem már bénítólag hathat, és elveheti az érintett kedvét a szerelmeskedéstől. Jó tudni viszont, hogy létezik gyengéd, hormonmentes kezelési módszer ezekre a panaszokra is, ezt nyújtja például a Cimicifuga (magyarul poloskavész) gyógynövény.

Hirdetés Forrás: Phytotec Hungária

A Cimicifugát már az észak-amerikai indiánok is ismerték és sikerrel alkalmazták a „női bajokra”. A gyógynövény speciális kivonatával végzett klinikai vizsgálatok immár tudományosan is igazolták, hogy a Cimicifuga alkalmas a változókori testi tünetek enyhítésére.

Sírgörcs, „idegbaj”, klimaxos hisztik…

A változókori hormonszint-ingadozás gyakran okoz pszichés tüneteket is. Sírósság, érzelmi hullámzás, esetleg dühkitörések egyaránt „színesíthetik” a mindennapokat, és ha nem teszünk ezek ellen semmit, annak az emberi kapcsolataink láthatják a kárát, így akár a párkapcsolatunk is. Hasznos segítségünkre lehet viszont a természetes antidepresszáns hatású orbáncfű. Ezt a gyógynövényt nem véletlenül nevezik a „lélek napsugarának”, hiszen már az ókorban is használták búskomorság, melankólia kezelésére. Az orbáncfűben lévő hasznos hatóanyag ugyanis jótékony hatást gyakorol az agy neuronjaira, amitől nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá válhatunk. Ez a gyógynövény ráadásul az alvásra is jó hatással van.

Forrás: Phytotec Hungária