Ezeket látta már?

Ilyen nyomokat hagyhat a klimax az arcbőrön

menopauza, klimax, változókor, arcbőr

A változókorral járó hormonális változások nem kímélik az arcbőrt sem. Ezt teheti ellene!

Szárazabb, megereszkedett lesz a bőr, erősödnek ráncok és a számuk is többszörösére nő. A menopauza után drámai mértékben visszaesik a természetes kollagén-szintézis, de már erre is létezik nagyon jó megoldás – mondja Dr. Széchenyi Kornél.

A bőr rugalmasságáért felelős kollagén szintje folyamatosan csökken, 30-40 éves kor közt már tapasztaljuk, hogy a bőr kezd megereszkedni, és megjelennek az első, apróbb ráncok is. A menopauza után aztán drámai mértékben visszaesik a természetes kollagén-szintézis, a ráncok száma és mélysége pedig csak egyre nő. A ráncosodás ellen sokat tehetünk a rendszeres és tudatos bőrápolással, arckezelésekkel, hidratálással és fényvédelemmel, de ha igazán látványos eredményt szeretnénk elérni, akkor érdemes orvos-esztétikai szakember segítségét kérni.

„Kollagén-stimulátort szoktunk ebben az esetben javasolni, ami a bőr mélyebb rétegébe, 5 ponton injektálva használjuk, ahol a kötőszöveti rétegben stimulálja a rugalmasságért felelős elasztikus rostok és a kollagén termelését, ezáltal kisimítva a nehezen kezelhető ráncokat és a megereszkedett bőrt” – mondja az orvos-esztétikai specialista.

A kezelés elsősorban az érettebb felnőtt korosztálynak javasolt, akik szeretnék visszakapni az arcuk eredeti vonásait és volumenét. A menopauza után jelentősebb a kötőszöveti hiány, lazább a kötőszövet, vékonyabb a bőr, így a ráncok is nehezebben kezelhetőek.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Állandóan felfázik? Ez lehet az oka, hogy hajlamos a fertőzésre

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

hüvelyfertőzés

Forrás: New Beauty, purecom
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához