Ezeket látta már?

Ön is állandóan elhagyja a kulcsait? Egyen halat!

Betegségek
2015. május 14. 12:26
Módosítva: 2015. november 04. 13:49

Rossz a látása? Nem tudja hova tenni az imént látott ismerős arcot? Szeretné csökkenteni a szívroham kockázatát? Egyen halat! A halételek számos előnyét ismerjük, azonban a következő összeállításban biztos, hogy a legnagyobb halfogyasztók is felfedeznek majd pár érdekes újdonságot. A NetPincér összegyűjtött tíz érvet, amiért érdemes halételeket fogyasztanunk.

1. Az eszkimók rengeteg halat esznek, melynek köszönhetően a szív- és érrendszeri megbetegedések számukra szinte ismeretlenek.

hal-etel-d00000E4671d0422f18fa

Forrás: Medipress


2. A hal könnyen beleilleszthető az étrendbe. Magas az omega-3 zsírsavtartalma, amely segít az egészséges koleszterinszint fenntartásában, ráadásul laza szövetszerkezetű húsa miatt könnyen meg tudjuk emészteni.

3. Csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát. Kutatások megállapították, hogy azoknál, akik heti rendszerességgel fogyasztanak halat (sült vagy főtt formában), ötször kisebb eséllyel alakul ki Alzheimer-kór.

4. Magyarország vízrajzi és klimatikus adottságai kedveznek az édesvízi haltenyésztésnek és halászatnak. Ha vízparti településen járunk, kóstoljuk meg a különleges helyi halételeket. Az igazi bajai halászlében vagy szilvásváradi pisztrángban garantáltan nem fogunk csalódni.

5. Ha nem szeretnénk az otthoni elkészítéssel vesződni, rendeljünk halételeket. Egyre több étterem szállít házhoz frissen elkészített halas finomságokat.

6. A várandós hölgyek, szoptatós kismamák számára kifejezetten ajánlott a tengeri hal fogyasztása, mivel a terhesség utolsó szakaszában az omega-3 zsírsavak támogatják az embrió agyának fejlődését.

8. A halhús A, D, B12, B1, B2 vitamint, kisebb mennyiségben niacint, pantoténsavat (B5-vitamin) és E-vitamint tartalmaz, és nem utolsó sorban gazdag foszfor, jód, fluor, szelén, vas, kálium és kálcium forrás.

9. Ahogy egyre idősebbek leszünk, úgy a legtöbbször a látásunk is romlik. Fogyasszunk heti háromszor zsíros halat, mint amilyen a makréla, a hering vagy a lazac és megspórolhatjuk a szemüveg árát.

10. Fel tudnánk sorolni mi volt az első öt pont? Ha nem, akkor épp itt az ideje halat együnk, ugyanis jótékonyan hat a rövidtávú memóriánkra is. A halfogyasztás segít, azon agyi területek egészségének megőrzésében, melyek a rövid távú memóriáért és a koncentrációs képességért felelősek.

www.netpincer.hu

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben , a Facebook-on, az Instagramon vagy a X-en, Tiktok-on is!

Forrás: Sajtóközlemény
# diéta # memóriavesztés

TÜNETKERESŐ

pulzus ikon

Milyen betegségre utalhatnak a tünetei?

keresés

Keresés, pl. fejfájás

Írja be a keresőmezőbe a tünetet vagy kattintson a testmodellen arra a testrészre, ahol a tüneteket észleli.

emberi test ábra

Mi a tünetkereső?

Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!

Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához
Tünetkereső illusztráció Tünetkereső Orvos válaszol illusztráció Orvos válaszol Gyógyszerkereső illusztráció Gyógyszerkereső Kalkulátorok illusztráció Kalkulátorok

Extra ajánló

Értesüljön legújabb híreinkről hírlevelünkből

Legnépszerűbb

egészségkalauz logo

TÜNETKERESŐ

pulzus ikon

Milyen betegségre utalhatnak a tünetei?

keresés

Keresés, pl. fejfájás

Keresés