Ezeket látta már?

A vég: a halál angyala - öngyilkos lett...

2011.01.28. Módosítva: 2015.11.04.

Öngyilkos lett a német halál angyala. Morfiumtúladagolással öngyilkosságot követett el az a német doktornő, akit 13 beteg meggyilkolásával vádoltak.

"Elrendeltük a boncolást" – nyilatkozta Hildesheim város ügyészsége, miután egy ismerőse rátalált Mechthild Bach holttestére, aki éjszaka, saját ágyában hunyt el.

A vég: a halál angyala - öngyilkos lett...

Bach, akit a német sajtó "a halál angyalaként2 emlegetett, 2009 októberében került bíróság elé 13 rendbeli emberölés vádjával, amelyeket az ügyészség szerint 2001 és 2003 között követett el az egyik hannoveri kórházban.

A 61 esztendős orvosnőt azzal vádolták, hogy leállította a betegek gyógyszeres kezelését, és helyette halálos adag morfiumot és diazepamot adott be nekik, szabályos konzultáció nélkül. Az ügyészek szerint az 52 és 96 év közötti betegek mindegyike beteg volt ugyan, de egyikük sem állt a halál küszöbén.

Bach tagadta a vádakat, és azt állította, sosem ölt meg egyetlen beteget sem, csupán fájdalomcsillapító szerekkel próbálta enyhíteni szenvedésüket.

Bach több búcsúlevelet is írt barátainak és családtagjainak, amelyekben azt írta, a bírósági tárgyalás miatt vet véget az életének. A bíróság a múlt héten közölte, hogy a 13-ból két esetben gyilkosságként minősíthetik, ami azt jelenti, hogy akár életfogytiglani szabadságvesztésre is ítélhették volna.

Az eset az után látott napvilágot, hogy az egyik biztosítótársaságnak feltűnt, milyen sok morfium fogy a kórház onkológiai osztályán, ahol Bach is dolgozott.

Forrás: Medipress