Ezeket látta már?

Ami fontos: a lelki elsősegély!

116-123 a lelki elsősegély telefonszáma. Magyarországon 2011 júliusában az EU-ban elsők között került bevezetésre a mobilról is ingyenesen és non-stop hívható szám. Bevezetése óta eltelt megháromszorozódott a hazai telefonszolgálatokhoz befutó hívások száma, mely jelentős azért is, mert "beszélni problémáinkról - első lépés a megoldás felé." Az IFOTES 1967-es megalakulása óta - elismerve a hazai szolgálatok szakmai munkáját - most először tartotta küldöttgyűlését Budapesten március 23-24-én, 12 országból, 20 küldött részvételével.

Magyarországon 1970 óta működik telefonos lelki elsősegély szolgálat. 1986 óta a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségbe (LESZ) tömörülve működnek.

Ami fontos: a lelki elsősegély!

Jelenleg 22 tagszolgálat az egész országot lefedve ingyenesen bárki számára a nap 24 órájában biztosít segítséget a bajban, kétségbeesésben vagy öngyilkossági veszélyben hozzájuk fordulók számára. A lelki elsősegély telefonok nemzetközi szervezete, az IFOTES (International Federation of Telephonic Emergency Services) 31 országot fog össze. Hazánk 1993 óta tagja ennek a szövetségnek.

Az öngyilkosság megelőzhető. A telefonszolgálat lehetőséget ad minden embernek, hogy azonnal segítő kapcsolatot teremtsen egy másik emberrel. A telefonos segítség arra irányul, hogy a hívó megszerezze azt az erőt és képességet, amivel az élet nehézségein, krízisein túl jut.

Magyarországon 2011 júliusában az EU-ban elsők között került bevezetésre a mobilról is ingyenesen és non-stop hívható, 116-123-as lelki elsősegélynyújtást biztosító telefonszám.

A 116-123 bevezetése óta eltelt időben megháromszorozódott a hazai telefonszolgálatokhoz befutó hívások száma, mely jelentős azért is, mert "beszélni problémáinkról - első lépés a megoldás felé." Az IFOTES 1967-es alakulása óta - elismerve a hazai szolgálatok szakmai munkáját - most először tartotta küldöttgyűlését Budapesten március 23-24-én, 12 országból 20 küldött részvételével.

A folyamatos működést a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a telefontársaságok biztosítják.

Kiadó: Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgáltatók Szövetsége

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához