Ezeket látta már?

Figyelemhiányos hiperaktivitás - és a nyári szünet (Mi lesz az ADHD-s gyerekekkel?)

90 hasznos napot dob ki az ablakon a hazai rendszer több tízezer ovis és iskolás gyermek életéből! A nyári szünetben semmi sem történik a hiperaktív-figyelemzavaros vagy diszlexiás gyermekekkel, tanulási képességeik szinten tartásáról több, mint 3 hónapig senki sem gondoskodik. A hazai Nevelési Tanácsadók és az intézményi fejlesztőpedagógusok is nyári szünetet tartanak. Közel 1300 szakember 10 hétig szabadságon van. 25-30 000 ovis és 60-65 000 iskolás gyermek 90 napja marad teljesen kihasználatlan. A tanév közben pedagógiai megsegítést kapó figyelemzavaros, vagy diszlexiás gyermek fejlesztése és megsegítése leáll, tanulási képességei és rutinja drasztikusan romlik a hosszú nyári szünet alatt, mert a fejlesztésük abbamarad, a szinten tartásról a szüleik nem tudják, hogyan gondoskodhatnának.

Okok

A nyári szünet kezdetével együtt több tízezer figyelemzavaros vagy diszlexiás vagy tanulási részképesség problémákkal küzdő ovis és iskolás gyermek fejlesztése leáll, mert a fejlesztésüket végző szakemberek hosszú nyári szünetet tartanak. Az addig elért eredmények begyakorlása 3 hónapon át félbemarad. A gyakorlás és szinten tartás ilyen hosszú időn át tartó hiánya azt eredményezi, hogy az addigi eredmények elvesztésének kockázata hatalmasra nő. Ha októberben majd újra indul a fejlesztésük, akkor szinte újra kell kezdeni ezt a pedagógiai munkát. Ezért gyakorlatilag szinte egy helyben toporog éveken át több tízezer gyermek fejlesztése.

Van megoldás

Az Eleven Team Alapítvány olyan szervezet, amely a nyári szünetben is tart foglalkozásokat vagy vizsgálnak gyermekeket, munkájukat nem hagyják abba a tanév után sem, a családok, a gyermekek folyamatos megsegítéséről gondoskodnak.

Kidolgoztak 2 tüneti kérdőívet gyermekükről a szülők számára és az ezekhez tartozó otthoni gyakorlatsorokat, amik a gyermekek képességeik szinten tartásáról gondoskodnak a nyári szünet alatt is. Egész nyáron fejlesztő foglalkozásokat biztosítanak ovisoknak és iskolásoknak.

2010.június 10.-én csütörtökön 13.00.-tól 19.00.-ig ingyenes nyílt délutánt tartanak az Eleven Team Tréningközpontban, Budapesten a XIV.kerület, Stefánia út 61.sz. alatt, ahol a szülők kitölthetik a tünetei kérdőíveket, amikből egyértelműen kiderül a szülő számára is, hogy a nyári szünetben milyen gyakorlatokat lesz érdemes elvégezni otthon. Az alapítvány szakértői rendelkezésre állnak majd, ingyenes tanácsadásokat tartanak a szülőknek. A kidolgozott gyakorlatosokat is rendelkezésre bocsájtják.

Azokat a szülőket várják, akiknek óvodás vagy általános iskolás gyermekük van, okos, értelmes gyerkőcök, akikre a tanév során a pedagógusaik panaszkodtak, akár a tanulással, akár a viselkedésükkel volt nehézség.

Az Eleven Team Alapítványról

Magyarországon az eleven gyermekek és családjuk élettere drasztikusan leszűkült. Ezért az Eleven Team Alapítvány célja a családok életminőségének, körülményeinek javítása, társadalmi integrációjuk segítése többek között különböző programok megvalósításával.

A szervezet szakemberei az "Eleven Tudásháló" nevű szakmai módszer kidolgozásával és alkalmazásával megtanítják a gyermekeket és környezetüket arra, hogyan tudják a hiperaktivitás előnyeit a mindennapokban is kamatoztatni, és akár csúcsteljesítményeket is elérni. Különböző tréningek és szabadidős programok során továbbfejlesztik a hiperaktív gyermek "sikerteljesítményeit", mert felnőttkorban ezekkel a képességekkel lesz a legnagyobb esélye a munkaerőpiacon való érvényesülésre.

Az szakemberei folyamatosan tájékoztatják a hiperaktív gyermekek családjait azokról egyéni és társadalmi folyamatokról, következményekről vagy eredményekről, amelyek segíthetik őket a mindennapokban.

További információk

Jávori Ildikó

pszichopedagógus, vezető szakértő

javoriildiko@eleventeam.hu

20/267-2778, Saját mobil: 30/748-2724

Forrás: Eleven Team Alapítvány