Szponzorált tartalom

Ismerjük fel időben a depresszió tüneteit!

#depresszió tünetei #lelki egészség #Lelki gondjaink #alvászavar tünete
2021.02.05.

A depresszió egy olyan népbetegség, amelynek a tüneteit minden hatodik ember megtapasztalja legalább egyszer az élete során. Előfordulásának gyakorisága a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság és bezártság miatt tovább növekedett.

Az elmúlt évben nehezebbé vált a problémák feldolgozása

Az életünket alapvetően nem a folyamatos jókedv és boldogság jellemzi. Sokféle élmény ér minket, pozitívak és negatívak egyaránt, amelyeknek a feldolgozása nem mindig könnyű feladat. A lassan egy éve tartó bizonytalanság, a koronavírus-járvány okozta bezártság és a szociális kapcsolatok hiánya rombolta a kedélyállapotunkat. Ingerszegényebb környezetben, személyes találkozások nélkül sokkal nehezebbé vált a problémák feldolgozása. Mindannyiunkkal előfordulhat, hogy frusztráltnak vagy kedvetlennek érezzük magunkat, ám ez önmagában még nem jelenti azt, hogy depressziósak lennénk. Korábban, ha ilyen esetekben találkoztunk a barátainkkal, vagy olyan élményeket kerestünk, amelyek feledtették a rossz dolgokat és pozitív érzésekkel töltöttek fel, a rosszkedvünk is könnyebben elillant. Ám az elmúlt időszakban a közös időtöltésre és az élménykeresésre is csak korlátozottan volt lehetőségünk.

Hirdetés Forrás: Phytotec Hungária

Ezek a hatások okozhatnak depressziót

A depresszió kialakulásának többféle oka lehet, köztük a testünkben végbemenő hormonális változások: könnyebben eshetünk depresszióba például szülés után vagy a változókorban. De okozhat depressziót családi probléma, a mindennapi élet gondjai, vagy akár a hosszabb időn át fennálló stressz is. Ha azt vesszük észre, hogy tartósan rossz a kedvünk, egyre inkább elveszítjük a motivációnkat, magunkba fordulunk, és már nincs igazán kedvünk semmihez, akkor jobb, ha segítséget kérünk a barátainktól vagy a családtagjainktól, komolyabb esetben szakorvostól.

Ismerjük fel a depresszió tüneteit és tegyünk ellenük!

A depressziót nem mindig könnyű felismerni. A tipikus tüneteken kívül – mint például a búskomorság, a levertség és a motiválatlanság – számos testi tünet megjelenése utalhat rá.

  1. A depresszió álmatlanságot és alvászavart okozhat.
  2. Gyakori a testsúlyváltozás, amely fogyás és hízás is lehet.
  3. Folyton fáradtnak érezhetjük magunkat, szinte alig van energiánk.
  4. Nem ritka a nemi vágy csökkenése.
  5. Egyéb testi panasz, pl. fejfájás, hátfájás, nyakfájás, szédülés, szívdobogásérzés szintén előfordulhat.

Kérjünk segítséget!

Ha időben felismerjük a tüneteket, sokat tehetünk azért, hogy ne hatalmasodjon el rajtunk a depresszió. Segítséget jelenthetnek többek között a természetes antidepresszáns hatású gyógynövények. Lehetőleg ellenőrzött minőségű, patikai készítményt válasszunk.

Forrás: Phytotec Hungária