Ezeket látta már?

Madárdallal a téli depresszió ellen?

2010.12.27. Módosítva: 2016.12.19.

Madárdal a téli depresszió ellen? Tudósok szerint napi öt perc, amelyet madárcsicsergés hallgatásával töltünk, segít megvidámítani a hosszú, borongós téli napokat.

A National Trust (Nemzeti Örökségvédelem) nevű brit szervezet magnóra vette az országukban élő madarak énekét, hogy az emberek a sötét, barátságtalan napokban se feledjék: hamarosan eljön a tavasz. A természetbúvárok is egyetértenek azzal, hogy ezek a hangok jótékony hatással vannak az egészségre.

Madárdallal a téli depresszió ellen?

Peter Brash, a szervezet munkatársa azt mondja, a madárdal "melengető érzésekkel tölt el mindenkit, és jótékony hatással lehet a közérzetünkre." – idézi a Telegraph.

Télen azért lehet kevesebb csicsergést hallani, mert a madarak leginkább az élelem keresésével vannak elfoglalva. Néhány faj, mint például a vörösbegy azonban ilyenkor is énekel, hogy ezzel védje a területét.

December vége az év legsötétebb időszaka, amit a kellemetlen időjárási viszonyok is tetéznek, ezért is érzik sokan különösen nyomottnak a hangulatukat karácsony előtt.

Forrás: Medipress