Ezeket látta már?

Az AstraZeneca új gyógyszere sokat segíthet a szívbetegeknek

szívprobléma, szívbetegség, poszt-covid

A legújabb vizsgálatok jó eredménnyel zárultak.

A szívelégtelenség világszerte közel 64 millió, Magyarországon becslések szerint mintegy 250.000 beteget érinthet, a krónikus betegség jelentős egészségi állapot romlással és halálozással jár. Egy friss klinikai vizsgálat szerint most újabb SGLT2-gátló kezelésről igazolódott, hogy csökkentette a kardiovaszkuláris halálozás vagy a szívelégtelenség súlyosbodásának kockázatát a vizsgálat elsődleges összetett végpontjában, megtartott ejekciós frakciójú szívelégtelen betegeknél.

A DELIVER Fázis III. vizsgálat elsődleges eredményei azt mutatják, hogy a kezelés statisztikailag szignifikáns és klinikailag jelentős csökkenést ért el a kardiovaszkuláris halálozás vagy súlyosbodó szívelégtelenség elsődleges összetett végpontjában. A vizsgálatot olyan szívelégtelen betegeken végezték, akiknél enyhén csökkent vagy megtartott a bal kamrai ejekciós frakció (>40%).

A DELIVER és a DAPA-HF Fázis III. vizsgálatok eredményei a kezelés hatékonyságát igazolják szívelégtelenségben, függetlenül az ejekciós frakció mértékétől.

A vizsgált kezelés már rendelkezik jóváhagyott indikációval a 2-es típusú cukorbetegség, a csökkent ejekciós frakciójú szívelégtelenség és a krónikus vesebetegség kezelésére vonatkozóan.

Erről ismerheti fel a szívinfarktus tüneteit, ezek az orvos tanácsai - olvasson tovább!

A vizsgálat részletes eredményei egy későbbi tudományos konferencián kerülnek majd ismertetésre. A teljes nemzetközi sajtóközlemény angol nyelven ITT olvasható el.

Forrás: EgészségKalauz