Ezeket látta már?

Újra versenyeznek a magyar kardiológusok a nemzetközi szakmai világban

kardiológus, verseny, Valencia, orvos

Ismét fiatal magyar orvosok mutatkozhatnak be a nemzetközi szakmai világban. Idén is megrendezik a World Pacing Series pacemaker versenyt, ahol két magyar fiatal kardiológus is képviseli hazánkat.

A tavalyi óriási siker sokakat inspirált, még többen pályáztak a megmérettetésre. A jelölteket a XXVI. Ifjúsági Kardiológus Napokon választotta ki a zsűri, ahol megint igazolódott: nagyon sok ambiciózus orvosjelölt, illetve pályakezdő van hazánkban, akik nagyon is itthon képzelik el a jövőjüket. „A magyar kardiológia igazi sikerszakma, abszolút a nemzetközi élvonalban érezhetjük magunkat mi, fiatalok is, de mindent meg is teszünk annak érdekében, hogy kollégáink hozzájussanak olyan lehetőségekhez, amivel valóban a legjobbak lehetnek”—mondta dr. Szegedi Nándor, a Magyar Kardiológusok Társasága Ifjúsági Bizottságának elnöke. 

Nemzetközi versenyen a magyar kardiológusok

„Idén ez a 26. találkozónk, amit elsősorban 35 évnél fiatalabb szakorvosjelölteknek, illetve kollégáknak szervezünk azért, hogy első kézből ismerjék meg ők is azokat a szakmai innovációkat, új szakmai irányelveket, amelyek Európában a közelmúltban megjelentek, mindezt a kardiológiai hazai elismert szakembereinek előadásában. Az ország valamennyi pontjáról várjuk a jelentkezőket a Lillafüredi Ifjúsági Kardiológus Napokra, hiszen fontos, hogy ne csak az egyetemi, vezető klinikák kardiológusai legyenek ott a nemzetközi véráramban, hanem akár egy kis kórházban dolgozóknak is legyen esélye erre. Ez a kongresszus alapvetően elméleti az képzésről szól, de most már lehetőségük volt szimulációs eszközökkel gyakorlati ismereteket is szerezni. Ilyen eszközök ugyanis az intézményekben korlátozottan elérhetők, például most a Városmajori Klinikán lesz egy szívultrahang készülék szimulátor. A mostani napokon is több tudományos szekcióban kapott kiemelt szerepet a pacemaker terápiával kapcsolatos szakmai ismeretanyag bemutatása." - számolt be Dr. Gellér László professzor a Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinika osztályvezetője.

World Pacing Series szimpózium

"Idén is kiválasztotta a szakmai zsűri azt a két pályázót, akik majd képviselhetik hazánkat a második alkalommal meghirdetett World Pacing Series szimpóziumon, ahonnan tavaly két díjat is elhoztunk. Ez pedig hatalmas szakmai siker, hiszen láthatjuk, hogy nemcsak a tapasztalt orvosaink, de már a fiatalok is ott vannak a világ élvonalában. Ráadásul ebben az évben már többen is pályáztak, hogy képviselhessék hazánkat, most Valenciában”—mondta a Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinika osztályvezetője, a Magyar Kardiológusok Társaságának elnökségi tagja a bíráló bizottság egyik tagja.

Ez az a 6 tünet, amellyel kardiológushoz kell fordulni - kattintson tovább a részletekért!

Különösen fontosnak tartja, hogy a fiatalok is kapjanak elismerést, érezzék, hogy szükség van a tudásukra és a munkájukra. „Teret kell engedni nekik is, hogy tudást és gyakorlatot szerezzenek, ők lesznek a jövő orvosai, ezért fontos, hogy itthon tartsuk a fiatalokat és legyen utánpótlás. Ugyan a kardiológia egy népszerű szakma, itt tényleg robbanásszerű a fejlődés, aminek mi, magyar szakemberek is részesei vagyunk, így a magyar betegek is. Nálunk jelenleg nincs orvoshiány, de ezért tennünk is kell, ezért több, mint két és fél évtizede kitüntetett figyelmet szentelünk a fiataloknak és nagyon jó látni, hogy ennek eredménye van”—fűzte hozzá Gellér professzor.  

Milyen műszeres vizsgálatokat végez a kardiológus? Nézze meg videónkat!

Forrás: Magyar Kardiológusok Társasága