Diabétesz
Banán cukorbetegség esetén: barát vagy ellenség?
A banán nem tiltott gyümölcs a cukorbetegek számára, de fogyasztása odafigyelést igényel.
A cukorbetegség hüvelyi fertőzésekre hajlamosít — így állíthatja meg a gomba belobbanását
A diabétesz és a gombás hüvelyi fertőzések kapcsolata – miért érintettebbek a cukorbetegek, és hogyan lehet megelőzni a kiújulást?
Így növelheti a sült krumpli a cukorbetegség kockázatát
Ha sok olajban sült burgonyát szokott enni, van egy rossz hírünk.
Érszűkület, vesekárosodás, látásromlás: ezek a cukorbetegség tipikus társbetegségei
Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a cukorbetegség nemcsak emelkedett vércukorszinttel jár, hanem számos, sokszor rejtett társbetegséggel is.
Cukorbetegség: ezért olyan fontos a céltartományban eltöltött idő ismerete!
Hogy mit is jelent ez a kifejezés, és miért tud objektívebb és részletesebb képet adni szénhidrát-anyagcsere állapotunkról, azt a diabetológus-belgyógyász mondja el.
Nem csak az ereit, a lábát, de az emlékeit is veszélybe sodorhatja a cukorbetegség
Cukorbetegség és demencia: miért nő a kockázat, és mit tehetünk ellene?
1-es típusú diabétesz: ez a 10 tünet jelzi a cukorbetegséget felnőttkorban
A tévhitekkel szemben azonban felnőtteknél is kialakulhat ez a típus, ám mivel a tünetei nagyon hasonlítanak a 2-es típusú cukorbetegség tüneteihez, nem kizárt a kezdeti téves diagnózis sem.
Reaktív hipoglikémia: nem csak a cukorbetegek lehetnek rosszul evés után
A hipoglikémia egy szakkifejezés az alacsony vércukorszintre utal. Ilyenkor az érték 3,3 mmol/l alá esik. A reaktív hipoglikéma pedig azt a jelenséget írja le, amikor a vércukorszint étkezés után néhány órával esik le, és kellemetlen tüneteket, akár rosszullétet okoz.