Szponzorált tartalom

A C-vitaminon túl: így lehet erős az immunrendszerünk egész évben

#immunerősítés #természetes immunerősítés #D-vitamin #immunrendszer
2020.06.22.

Az immunrendszer a testünk védelmi vonala, megfelelő működése kulcsfontosságú ahhoz, hogy egészségesek legyünk. A működését azonban rengeteg dolog befolyásolja, ilyen például a helytelen étrend, vagy a túl sok stressz. Az immunrendszer támogatására gyakran C-vitamint javasolnak, de fontos tudnunk, hogy nem ez az egyetlen lehetőségünk, ha fel akarjuk turbózni szervezetünk védekezőképességét.

Nem mindegy, mit eszünk

Egyszerű a képlet: ha a testünk nem kapja meg a működéséhez – és így az immunrendszer működtetéséhez – szükséges tápanyagokat, akkor nem fogja tudni tenni a dolgát. Emiatt nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy helyesen táplálkozzunk, és vigyünk be annyi vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet az étkezéseink során, amennyire a szervezetünknek szüksége van.

Igyekezzünk friss, jó minőségű ételeket enni, és ügyeljünk arra is, hogy elég vizet igyunk. Apró változtatásokkal is csempészhetünk némi plusz vitaminforrást az étrendünkbe: egy idényzöldségekből álló saláta például bármikor feldobja az ebédet, uzsonnára vagy reggelire pedig remek választás lehet egy gyümölcsökből készült turmix.

Fel az edzőcipőt!

A rendszeres mozgásnak rengeteg jótékony hatása van az egészségünkre, ezek közül az egyik, hogy erősíti az immunrendszert. A legjobb, ha a szabadban, a friss levegőn tudunk sportolni, de ha otthon, vagy egy konditeremben tesszük, az is tökéletesen megfelel.

Heti 2-3 alkalommal 30-40 percnyi mozgással már sokat tehetünk az egészségünkért. Fontos, hogy ne terheljük meg túlzottan a testünket, ha pedig mégis nagy állóképességet igénylő sportot választottunk, hagyjunk mindig elég időt a szervezetünknek a regenerálódásra.

Ha tehetjük, inkább a szabadban sportoljunk, hiszen a friss levegő és a napfény szintén jó hatással van ránk. Forrás: gettyimages.com

A bennünk lévő feszültség is káros hatással van az immunrendszerünkre, de a sport erre is megoldást nyújthat. Egy kellemes sétával, egy kis kocogással, vagy néhány gyakorlattal levezethetjük a stresszt is, ezzel is támogatva szervezetünk védekezőképességét.

A D-vitamin legalább olyan fontos, mint a C-vitamin

A D-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. Ez a zsírban oldódó vitamin elég trükkös: csupán néhány élelmiszerben található meg, ráadásul kis mennyiségben, ezért csupán étkezéssel nem fogjuk tudni bevinni a szükséges adagot.

Napfény hatására a testünk ugyan képes előállítani a D-vitamint, de sajnos sok olyan időszak van, amikor nem tudunk eleget a szabadban tartózkodni, vagy éppen kevés a napsütéses órák száma (például télen).

A magyar konszenzusos ajánlás D-vitaminból 1500-2000 NE (nemzetközi egység) naponta a felnőttek számára. Ahhoz, hogy ezt be tudjuk vinni a szervezetünkbe, érdemes lehet valamilyen étrend-kiegészítő után néznünk. Válasszunk olyan készítményt, amelyben oldott formában van jelen a D-vitamin, hiszen ez a szervezetünk számára könnyebben hasznosítható.

D-VION 2000 NE D3-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítő lágy kapszula. Kis méretének köszönhetően könnyedén bevehető, glutén- és laktózmentes.

2000 NE D-vitamint tartalmaz növényi olajban oldott formában, így napi egy kapszulával fedezhetjük a D-vitamin szükségletünket. Kapható 60 és 120 darabos kiszerelésben is!

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

P&G Hungary Kkt. 1082 Budapest, Kisfaludy u. 38., +36-1-451-1256

MAT-HU-VIGANTOL-20-000037

Forrás: EgészségKalauz