Ezeket látta már?

Az egészségi állapotára is kíváncsiak - itt a népszámlálás időpontja

család, egészségbiztosítás, biztosítás, családi egészségbiztosítás

Az őszi népszámlálás fontos részét képezik a lakosság egészségi állapotára és a fogyatékossággal élő emberek helyzetére vonatkozó kérdések.

A népszámlálás eredményei hosszú távon szolgáltatnak majd adatokat az egészségügyi és esélyegyenlőségi fejlesztésekhez – hívta fel a figyelmet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményükben azt írták, hogy a hivatal a fogyatékossággal élő személyeket támogató tíz civil szervezettel, valamint kormányzati partnerekkel folytatott szakmai egyeztetést annak érdekében, hogy a fogyatékossággal élő emberek feleljenek az őket érintő kérdésekre, ugyanis más adatforrásból nem állnak rendelkezésre részletes információk az életkörülményeikről.

Márpedig ezek kiemelt szerepet játszanak a helyzetük javítását, esélyegyenlőségük biztosítását célzó programok előkészítésében, megvalósításában. Mindemellett a válaszok a fogyatékosággal élőket támogató civil szervezetek munkájához is nélkülözhetetlenek.

A KSH arra kéri továbbá az embereket, hogy válaszoljanak az egészségi állapotra vonatkozó kérdésekre, hiszen a népszámlálás eredményei hosszú távon szolgáltatnak meghatározó adatokat a mindenkit érintő egészségügyi fejlesztésekhez, beruházásokhoz.

Október 1. és november 28. között tartják népszámlálást

A cél, hogy pontos és részletes képet adjon Magyarország népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, foglalkoztatottságáról, élet- és lakáskörülményeiről.

Október 16-ig a háztartások önállóan, interneten keresztül tölthetik ki a kérdőívet, október 17-től pedig számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyek nem élnek az online kitöltés lehetőségével.

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához