Ezeket látta már?

A meddőség sokszor egyáltalán nem azt jelenti, hogy nincs tovább

2018.03.23. Módosítva: 2018.03.23.
meddo_0

A meddőség réme igen komolyan veszélyezteti a párokat. Nem csak testileg, hanem lelkileg is próbára teszi az embert, kikezdi a kapcsolatokat. Azonban nem mindegy, hogy hogyan is értelmezzük a meddőség kifejezést, hiszen ezen nagyon sok múlhat!

A témában dr. Angyal Géza szülész – nőgyógyász főorvos van a ratkotunde.hu segítségére.

Kapcsolat – házasság – terhesség – család

A fenti folyamat a legelfogadottabb nézet, így a legtöbben ehhez próbálnak igazodni. Az első két lépcsővel nincs is igazán baj, hiszen csupán egy döntésről van szó, ez teljes egészében rajtunk múlik. A terhesség azonban más tészta. Sokan hiszek, hogy a gyerekvállalás igazából anyagi kihívás, hiszen teherbe esni nem olyan nehéz. Egy kis szex, pálcára pisilés, és már készen is vagyunk.

Ez azonban sokszor nagyon távol áll az igazságtól. Egyes esetekben valóban könnyen jön a baba, míg másoknál ez hosszú, és keserves küzdelem. A lelki megterhelés, amit a nő érez, amikor hónapról hónapra negatív lesz a terhességi teszt, csak tovább rontja az esélyeket. A próbálkozás, és az esetleges ön, illetve a partner hibáztatása után a párok rendszerint eljutnak az orvoshoz, aki nagy eséllyel közli a lesújtó hírt: meddőséggel állnak szemben.

Mi pontosan a meddőség?

Itt azonban meg kell állni egy pillanatra. A meddőség kifejezés kellemetlen, hiszen a köznyelvben egy végleges, lezárt dologról van szó, mely visszafordíthatatlan és örök. Egy ítélet, miszerint nem lehet családunk úgy, ahogyan szeretnénk. Azonban a köznyelv nagyon is rosszul értelmezi ezt a kifejezést. Ez ugyanis egy orvosi szó, melynek tulajdonképpen az a jelentése, hogy a baba természetes úton egy évnél hosszabb ideje nem fogant meg, így nagy valószínűséggel orvosi segítségre szorul a pár. Még véletlenül sem jelenti azt, hogy a dolog lezárt, végleges, hiszen azoknak a pároknak a száma, akiknek még orvosi segítséggel sem lehet gyereke, szerencsére viszonylag kevés.

meddo_0

Akkor a meddőség nem is ijesztő?

De, sajnos az. Hiszen sok esetben a párnak csak hosszadalmas, kivizsgálásokkal, kellemetlenségekkel és adott esetben hormonális stimulációval teletűzdelt úton kell végig haladnia az áhított családállításig. Azonban ez a küzdelem nem rajtunk kívül folyik, tevékeny részesei lehetünk mi is!

A meddőség okai között sok esetben találunk betegségeket, melyek kezelése a szakorvos feladata. Sok esetben azonban olyan tápanyaghiányok előidézte gondokkal állunk szemben, amin mi magunk is tudunk javítani, méghozzá igen sokat! A tápanyagok pótlása nem könnyű feladat, főleg ha a már kiürült raktárakat is vissza szeretnénk tölteni. Erre jelenthet megoldást a várandósvitamin, hiszen nagy dózisban tartalmazza a várandósság kialakulásához szükséges anyagokat. A szakember azonban azt is elmondta, hogy a választásnál fontos szempont, hogy az adott készítmény komplex legyen, megfelelően tagolt, és kiemelt szerepe van a szerves kötésű anyagoknak.

4 leggyakoribb tévhit a meddőségről - kattintson tovább!

Az olyan készítmények, melyekben az összetevők szerves kötési formákban vannak jelen, sokkal jobb hasznosulást képesek elérni. Ez azt jelenti, hogy akár 80%-kal is jobb a beépülésük a szervezetbe, vagyis valódi segítséget jelenthetnek a tápanyaghiányok, illetve az azokból fakadó gondok, betegségek felszámolásában. Ez pedig már komoly segítség a szervezetnek, és persze a szakembernek is, hiszen a kétfrontos háborút sokkal könnyebb megnyerni!

Forrás: ratkotunde.hu

Forrás: EgészségKalauz