Ezeket látta már?

Unokám súlya szerintem nem megfelelő, mit lehet tenni? Az orvos válaszol

baba, súly, tápszer, táplálás

Magas, erős és sokat mozog mászik, érdeklődik, magyaráz, jó kedélyű baba, 16 foga és pár önálló lépése van. Viszont keveset eszik, és egy-két kiló még elférne rá.

A Vakcinainfós orvosokhoz az alábbi kérdés érkezett:

"Tisztelt Orvosok!

Unokám 15 és fél hónapos. 2100gr. született, mos 8220gr. Magas, erős és sokat mozog mászik, érdeklődik, magyaráz és jó kedélyű baba és 16 foga és pár önálló lépése van.

Viszont keveset eszik és egy - két kiló még elférne rá. Kap tejitalt, anyatejkiegészítő tápszert és vegyes étrendet is. Kérdésem az lenne, hogy melyik az a tápszer amitől a baba súlya egy kicsit gyarapodna? Mit lehetne még tenni ez ügyben? Válaszukat köszönöm."

Az orvos válasza:

"Üdv! Gyereket nem hizlalunk! Sem most, sem később. Egy életre megalapozza vele a súlyfelesleget, táplálkozási betegségeket. A gyerek kapjon tápszert és vegyes, egészséges, hozzáadott cukor mentes étrendet igény szerint. És ez pont elég. A gyermekorvos és a védőnő gondolom ellenőrzi a növekedési görbéjét súly és hossz adatok alapján. Ha gond van, kevés, akkor kivizsgálás szükséges. De semmi esetre sem kalóriadús túltáplálás. Édesanyja beszéljen a gyerekorvossal, ha aggódik!"

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Lombikprogram: ennyire fontos a D-vitamin pótlása

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#gyerektervezés

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához