Ezeket látta már?

Meddőség súlyprobléma miatt?

2010.10.30. Módosítva: 2015.11.04.

Két tanulmány szerint a nők súlya termékenységüket is befolyásolja.

Az első felmérésben a kutatók a Society for Assisted Reproductive Technology (SART) adatait elemezték, ennek során összesen 158.385 menstruációs ciklus adatait vetették össze a nők testsúlyával és magasságával. A rendszertelen menstruációk annál gyakoribbak voltak, minél nagyobb volt a nők testtömeg indexe (BMI). Annak az esélye, hogy valaki ne essen teherbe, vagy, hogy terhességét ne tudja terminusig viselni, pedig annál nagyobb, minél nagyobb túlsúllyal bírtak a hölgyek.

Meddőség súlyprobléma miatt?

A második vizsgálatban a Harvard Egyetem és a Brigham és a Boston-i Women's Hospital (Boston) kutatói a petesejtek és az embriók minőségét vizsgálták a BMI függvényében. Alacsony és magas BMI-k esetén sokkal nagyobb volt annak a valószínűsége, hogy az asszisztált reprodukciós ciklusokban megtermékenyítésre alkalmatlan petesejtek jöttek létre. Ennek révén kevesebb beültetésre alkalmas embrió keletkezett, kisebb volt az élveszülési arány is.

Az eredményekről Denverben számoltak be az American Society for Reproductive Medicine összejövetelén.

- Úgy tűnik a megfelelő testsúly számos betegségtől megvéd minket, még az utódnemzésre is jótékonyan hat - nyilatkozta Dr.. James Goldfarb a SART elnöke. - Remélhetőleg az új eredmények elősegítik, hogy a túlsúlyos és meddő pároknak is gyermekük születhessen - tette hozzá a szakember.

Forrás: Medipress