Ezeket látta már?

Örülj, hogy fiú! Örülj, hogy lány!

2010.03.23. Módosítva: 2015.11.04.

Vannak lányos apukák és vannak fiús anyukák. Az egyik család lányt, a másik fiút szeretne, de a legfontosabb, hogy a mienk legyen!

Természetesen minden kismama és kispapa azt feleli, ha, megkérdezik tőle, hogy milyen nemű gyermeket szeretne, hogy mindegy, csak egészséges legyen. De ha a szívére teszi a kezét, mindenki tudja, hogy mit szeretne.

A kíváncsiság az ember egyik legősibb ösztöne. Az idők folyamán a legkülönfélébb babonák alakultak ki azzal kapcsolatosan, hogy bizonyos jelekből következtetni lehet a csecsemő nemére, még születése előtt.

Vannak kismamák, akik hercegnőkre vágynak, mások inkább vagány fiúkat szeretnének dögönyözni. Ezek az előzetes elképzelések mindenféle jóslatokra ösztönzik az embereket. Vannak, akik szerint az a baba, aki sokat rugdalózik, az biztosan fiú lesz (persze focista). Mások szerint a reggeli rosszulléteket a kislányok okozzák.

Egyesek szerint a fiú babák alacsonyan, míg a pici lányok magasabban helyezkednek el édesanyjuk hasában. A vizelet színének élénkségét némelyek legénykék születéséhez kötik, míg a fakó színt leányokéhoz. Mindezek az elméletek ugyan kedvesek, de természetesen semmilyen tudományos alapjuk sincsen. Ezért semmi esetre se ezek alapján döntsük el a gyerekszoba új tapétájának a színét, vagy vásároljunk csupa kék vagy csupa rózsaszín ruhácskákat a picinek.

A kilenc hónapnyi várakozás egyik legnagyobb izgalma az, hogy vajon milyen nemű gyermekünk születik. Manapság a 3, sőt a 4 dimenziós ultrahangok korában, már szinte 100%-os bizonyossággal megtudható a gyermek neme akár a terhesség idején. Utóbbi esetben a 4. dimenzió alatt az idő értendő, ez az úgynevezett babamozi.

Ide akár az egész család beülhet és egy speciális ultrahangkészülék segítségével megcsodálhatják, hogy mit csinál a pici az édesanyja hasában, az adott pillanatban. (A 3 dimenziós készülék csodája az volt, hogy térben és nem csupán síkban vált láthatóvá a kicsi, azonban néhány perces csúszással mutatta meg, hogy mi történik a magzattal.)

Ez a készülék egészségügyi vizsgálatoknál is rendkívül hasznos, hiszen a képe sokkal nagyobb felbontású. Tehát, ha valamilyen látható egészségügyi problémára gyanakszik a nőgyógyász, akkor érdemes elmenni egy 4 dimenziós szűrésre, mert itt minden jobban látható, a panaszok könnyebben szűrhetőek.

Még mostanában is előfordulhat, hogy a babáról, csak születése, után derül ki a neme, ha nem volt hajlandó megmutatni magát és meglepetés éri a szülőket. Janikovszky Éva két kötetes írását ajánlanám erre az esetre: Örülj, hogy fiú! Örülj, hogy lány!

Az eredeti cikk itt olvasható:

Szerző: Saly-Szabó Lilla

Forrás: Napidoktor