Ezeket látta már?

Sört lehet adni kisgyereknek? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

teljfokozás, sör, alkoholmentes sör, sör gyereknek

Tisztelt Orvosok! Szokatlan kérdéssel fordulnék Önökhöz. 4 éves kislányomnak nagyon ízlik az alkoholmentes (0.0%-os) sör.

Eddig csak 1-1 kortyot kapott belőle, nem mertem többet adni, mi sem vagyunk rendszeres fogyasztók, de a nyaralásunk alatt biztosan kerül a látóterébe, és nem tudom eldönteni, hogy kaphat-e akár egy pohárral, árthatok-e neki vele.

(+ egy mítoszromboló kérdés, ha megengedik... szülés után, a tejtermelés beindítására ajánlják az alkoholmentes sört, lányom is akkor találkozott vele, amikor a rokonok hoztak a kisebbik gyerekem születése után. Van ebben racionalitás, vagy ez is csak egy urban legend?) Nagyon köszönöm, ha időt szakítanak a kérdéseimre!

Alkoholos, alkoholmentes, ízesített vagy hagyományos sör? Utánajártunk, milyen sört és mennyit ihatnak a cukorbetegek! >>

Kedves Kérdező! A gyermekeknek nem ajánlott ilyen szénsavas ital (se cola,se fanta), cukortartalma is van, teljesen felesleges, nyilván pár kortytól nem lesz baja,de nem érdemes ebbe belemenni eleve. A tejtermelés fokozásában kiváltott hatásáról semmilyen tudományos bizonyíték nincs. A tejtermelés igény szerinti szoptatással, megfelelően, hatékonyan történő mell ürítéssel fokozható, tartható fenn, enélkül a tejtermelést fokozó csodaszerek nem sokat érnek.

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol