20 millió forint értékben adományoz egészségügyi védőfelszereléseket a Bayer Hungária

#adomány #Bayer Hungária #egészségügy #Magyar Ökomenikus Segélyszervezet
2020.06.17.

Az adomány plazmatechnológiás levegőfertőtlenítő berendezést, orvosi maszkot, FFP2-es maszkot, gumikesztyűt, arcpajzsot és fertőtlenítőszert tartalmaz. Az első csomag a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Klinikai Onkológiai Osztályára került.

A koronavírus járvány arra hívta fel a figyelmet, hogy hosszabb távú megoldást is kell találni az egészségügyi és szociális intézményeknek arra, hogy védekezni tudjanak a vírusok okozta veszélyek ellen. A Bayer Hungária Kft. a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködve támogatni kívánja azokat a szociális és kórházi intézményeket, ahol fokozottan veszélyeztetett egészségügyi helyzetben lévők ellátásával foglalkoznak.

Szociális és kórházi intézmények támogatása

Az országban 11 helyszínre kerülő adományokból a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Klinikai Onkológiai Osztálya is részesült.

“A Bayer Hungária Kft. erejéhez mérten mindig próbálja támogatni a magyar egészségügyet és társadalmunkat. A koronavírus járvánnyal szemben természetesen mi sem maradhattunk közömbösek, ezért felvettük a kapcsolatot a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel, akik szakmai tapasztalatának köszönhetően biztosak lehettünk abban, hogy az ország leginkább rászoruló kórházaiba, idősotthonaiba és hajléktalanszállóiba jutnak el adományaink.

Szerettük volna azokat az intézményeket támogatni, ahol a vírus szempontjából a leginkább veszélyeztetett emberekkel foglalkoznak. Úgy érezzük, hogy olyan eszközöket tudtunk a Segélyszervezet segítségével adományozni, amelyeknek hosszú távon is hasznát veszik majd” – mondta Kárpát Krisztina, a Bayer Hungária Kft. ügyvezető és gazdasági igazgatója.

Az első 1,5 millió forint értékű adománycsomagot – ami egy állvánnyal felszerelt NOVAERUS Protect 800 Advanced Care plazmatechnológiás levegőfertőtlenítőt, orvosi maszkot, FFP2-es maszkot, gumikesztyűt, arcpajzsot és fertőtlenítőszert tartalmazott – június 8-án adta át a Bayer Hungária Kft. és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet dr. Papp Erzsébetnek, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház orvosigazgatójának. Az átadón részt vett Szita Károly kaposvári polgármester is.

“A koronavírus járvány kirobbanásakor a Bayer vezetése egy 15 millió eurós alap elkülönítése mellett döntött, amiből a mai napig 12 millió eurót juttattak el különféle adományok formájában az arra rászorulóknak szerte a világon. Ebből az összegből tudott segíteni 20 millió forint értékben a Bayer Hungária Kft. is“– mondta Vattay Gábor, a Bayer Hungária Kft. radiológiai üzletágának vezetője.

Kárpát Krisztina, Bayer Hungária Kft. Forrás: Bayer Hungária Kft

Országszerte segítenek hajléktalanoknak, rászorulóknak, kórházaknak

Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója megköszönve a vállalat támogatását elmondta, hogy a járványhelyzet első napjától fogva megfeszített erővel végzik országos intézményhálózatukon keresztül a rászorulók támogatását. A védőfelszerlések használata alapvető szükséglet a munkatársak, valamint a kliensek számára, hiszen sokan közülük a legveszélyeztetettebb csoportba tartoznak a járványügyi szempontból.

A Bayer Hungária Kft. adományában részesülő egészségügyi és szociális intézmények kiválasztásakor elsősorban az országos lefedettségre törekedtek. A kaposvári kórház mellett így hamarosan ugyanilyen tartalmú adománycsomag kerül az Országos Onkológiai Intézetbe, a budapesti Szent Margit Kórházba, a Debreceni Egyetem onkológiájára, a Békés Megyei Központi Kórház onkológiai osztályára, a BAZ Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház onkológiájára, az Onkoterápiás Klinikára, továbbá az Ökumenikus Segélyszervezet erőspusztai Időskorúak Gondozóházába és a gyulai hajléktalanokkal foglalkozó intézményébe, illetve evangélikus és a református fenntartású idősek otthonaiba.

Lehel László, Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Forrás: Bayer Hungária Kft

Plazmatechnológiás levegőfertőtlenítők

Dr. Papp Erzsébet, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház orvosigazgatója az átadó után azt mondta, hogy a koronavírus járvány miatt az intézménynek az elmúlt évekhez képest sokkal nagyobb mennyiségben kellett védőfelszereléseket és fertőtlenítőszereket beszereznie, így nagy segítség volt nekik a Bayer Hungária Kft. adománya. Különösen örültek a levegőfertőtlenítő készüléknek, aminek segítségével a kórtermek takarításakor olyan átfogó higiénés gyakorlatot vezethetnek be, amely a kezek és a felületek mellett a levegő fertőtlenítését is magában foglalják.

A független laboratóriumok által tesztelt, Magyarországon piacvezető NOVAERUS plazmatechnológiás levegőfertőtlenítő berendezések jelenleg a legmodernebb és legbiztonságosabb folyamatos levegőfertőtlenítési technológiát képviselik, és egyben a leghatásosabb antimikrobiális védelmet képesek nyújtani a levegőben terjedő kórokozókkal szemben. A fertőtlenítést végző, nagyon alacsony energiaigényű DBD plazmatérben olyan összetett fiziko-kémiai folyamatok zajlanak le egyidejűleg, melyeknek semmilyen kórokozó – legyen az influenza A, B, koronavírus COVID-19, Staphylococcus MRSA, penészgomba stb. – vagy szerves anyag nem tud ellenállni. A készülékbe kerülő kórokozókat, illetve az allergiás reakciót kiváltó, irritáló vagy szagterhelést okozó szerves molekulákat a plazmamező már egyszeri áthaladás során, a másodperc tört része alatt elpusztítja, illetve semlegesíti, amivel biztonságos és kellemes környezetet teremt.

Az átadón részt vett Szita Károly kaposvári polgármester is, aki azt mondta, hogy a Bayer Hungária Kft.-hez hasonló nagyvállalatok segítsége nélkül az országban nem valósulhatott volna meg a vírussal szembeni teljes védekezés és az emberekkel való törődés.

Forrás: Bayer Hungária Kft