Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem

Ezeket látta már?

Hirdetés

A változókor idején is tehetünk a forró, szerelmes éjszakákért (x)

A változókor idején is tehetünk a forró, szerelmes éjszakákért (x)

Mindent túlerotizáló világunkban már a nagymamákból is lehet felnőtt filmek sztárja: az internetes közbeszédben saját betűszó jelöli a csábító édesanyák (milf) mellett a ledér időskorúakat is (gilf). Ez a sokak számára felháborító, túlkapásként értékelt tendencia jól mutatja, milyen erős az ellenkező hatás: az ötvenes éveikben járók vagy még idősebb emberek szexualitásának tabusítása, még akár elítélése is.

A szerelem nem csak a fiataloké

Mind a tabusítás, mind a pornográfia aránytévesztés az emberélet útjának felénél járók nemiségével kapcsolatban: az egészséges viszonyulást valahol a két szélsőség között kell keresnünk. Jó tudnunk és kimondanunk, hogy a testi szerelem igénye független az éveink számától: az intenzitása csökkenhet, de a kiegyensúlyozott nemi élet iránti vágy ötven felett is megmarad. A szöveteink talán már nem annyira feszesek, viszont már tisztában vagyunk a magunk elvárásaival, és jó esetben a partnerünk vágyaira is érzékenyen tudunk rezonálni. Éppen ezért egymás kényeztetése nemhogy szégyellnivaló, hanem szép és méltóságteljes dolog ebben az életkorban, amellett, hogy még a csökkenő hormonszint hatását is ellensúlyozhatjuk vele.

Az akadályok leküzdhetők

Való igaz, hogy az ötvenes éveinkre már lehet egy-egy diagnózisunk, betegségünk olyan tünetekkel, amelyek elvehetik a kedvünket az összebújástól. A férfiaknál egyebek között merevedészavar, a nőknél hüvelyszárazság jelenthet problémát ebben az életkorban. Utóbbinak az oka, hogy a változókorban leáll a női nemi hormonok termelése, amely a hüvelyhám állapotára, hidratáltságára is negatívan hat. Az ösztrogénhiány miatt kialakuló hüvelyszárazság nehézkessé, fájdalmassá teheti az együttlétet, és a mindennapokban is kényelmetlen, feszülő, égő, viszkető érzést okozhat. Erre a gondra kínál hasznos segítséget a patikában vény nélkül kapható Cikatridina hüvelykúp.

Hialuronsavval a hidratált hüvelyért

A hormonmentes Cikatridina hüvelykúp hialuronsavat, valamint többféle gyógynövény ápoló kivonatát tartalmazza. A hialuronsav magas vízmegkötő képességű, ezért kedvelt alapanyaga például a hidratáló krémeknek vagy a kontaktlencse-ápoló folyadékoknak, és a hüvelyi szöveteket is képes újra feltölteni nedvességgel. A Cikatridina hüvelykúp emellett olyan gyógynövények kivonatát tartalmazza, amelyek hámregeneráló és gyulladáscsökkentő hatásukról ismertek. A készítmény a síkosítókkal szemben nem csak pillanatnyi megkönnyebbülést hoz: kúraszerű használatával elérhető a hüvelyhám tartós regenerálása. Utóbbiban – azaz a hüvelyhám egészségének helyreállításában és megőrzésében – a rendszeres, örömteli szerelmi életnek is fontos szerepe van, ugyanis ezzel a hüvelyhám vérellátását javítva annak állapotát is kondicionálhatjuk.

kockazatokrol
Forrás: Phytotec Hungária
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához