Ezeket látta már?

Az EgészségKalauz.hu a piacvezető egészségügyi portál

Egészségkalauz

Áprilisban fordult a trend: több mint 2,5 millió egyedi látogatójával az EgészségKalauz megelőzte versenytársait és magabiztosan vezet az egészségügyi szegmensben.

Több mint 2,5 millió egyedi látogatójával az EgészségKalauz.hu áprilisban nem csupán beérte, de meg is előzte versenytársai látogatottságát.[1] A pandémiás hónapokban olyan mértékben ugrott meg a napi hírfogyasztási igény a közérthető egészségügyi tartalmak iránt, hogy az EgészségKalauz.hu forgalma már egy kategóriában említhető a TOP15 online médiuméval.

Az egészségügyi online portálok médiaszegmensének évek óta stabil harmadik szereplője az EgészségKalauz.hu, azonban az elmúlt egy évben az oldal olyan számottevő, folyamatos forgalomnövekedést produkált, amellyel április végére megelőzte versenytársait, s ezzel előlépett saját médiaszegmense vezető pozíciójára. A negyedik hónapban több mint 2,5 millió egyedi látogató kereste fel az EgészségKalauz.hu tartalmait, napi látogatószámot tekintve pedig 283 ezres átlagot mutat az oldal áprilisi forgalma. (Ezt a teljesítményt követi a Webbeteg.hu forgalma 2,27 millió havi RU-val, napi átlagot vizsgálva pedig a Házipatika.com a második helyezett, közel 207 ezer RU-val.)

Egészségkalauz Az Egészségkalauzé az egészségügyi médiaszegmense vezető pozíciója Forrás: Geminus

Az új szegmensvezető nem csak az organikus keresésből érkező látogatók számára lehet büszke, amely 2,5-szeresére nőtt egy év leforgása alatt[1], de arra is, hogy tartalmaival az idei év első 17 hetében rendszeresen ért el rekord kiugrásokat: április 27-én például több mint 515 ezres napi RU számával a hazai híroldalak összesített ranglistájának 8. helyére ugrott fel az EgészségKalauz.hu, ezzel közvetlenül a Portfolio.hu után teljesített, megelőzve a 444.hu-t, az Időkép.hu-t és az Nlc.hu-t.[2] A teljes havi teljesítményeket tekintve áprilisban az összemért website-rangsor 11. helyén végzett az EgészségKalauz.

„Az elmúlt egy évben a pandémia miatt nemcsak a hírzaj duzzadt nagyra, hanem az egészségügyi hírek fogyasztása is. Azt látjuk, hogy rendkívüli módon megnőtt az olvasók igénye a közérthető, hiánypótló, azonnali válaszokat és megoldásokat felvázoló cikkekre, különösen a koronavírus és a vakcináció témájában. Ez természetesen felénk is nagyobb keresletet, egyúttal még nagyobb elvárást is támaszt a minőségi és szinte prompt tartalomkészítés iránt. Már nem a korábbi egészségügyi szájtokkal versenyzünk, hanem rangos hírportálokkal” – vallja Simon Izabella, az EgészségKalauz.hu főszerkesztője.

A forgalom zömét természetesen az EgészségKalauz.hu-n is a Covid-hírek generálják, de a hagyományos életmódtémák is rendre ott szerepelnek a Google News és Discover preferált tartalmai között, így az immunerősítés lehetőségeiről vagy a darázscsípés kezeléséről szóló cikkek éppúgy érdekesek járvány alatt is az olvasóknak, ahogyan a daganatos megbetegedések, a vérnyomás-problémák vagy a szezonális diétás-fogyókúrás tartalmak.

Forrás:

[1] Forrás: DKT, e.Gemius

[2] az organikus forgalom +153,3 %-kal, a direkt forgalom +732 %-kal emelkedett 2020 azonos időszakához képest (Google Analytics).

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához