Ezeket látta már?

Szponzorált tartalom

Egészséges bőr télen és nyáron: mi a titka?

GettyImages-1133211672

A mindig egészséges, üde arcbőrnek két titka van: a megfelelő, bőrtípushoz és évszakhoz igazított bőrápolási rutin, és a jó minőségű kozmetikumok használata. Megtalálni a tökéletes termékeket és kialakítani egy jó rutint viszont nem egyszerű, ha nem vagyunk szakemberek. Akkor mégis hogyan induljunk el ezen az úton?

Nyáron másra van szüksége a bőrünknek, mint télen

Sokan élnek abban a tévhitben, hogy egy adott arckrém, lemosó vagy tonik egész évben megfelelő a bőrük számára. Pedig ez hatalmas tévedés! Az időjárás az egyik legjelentősebb külső tényező, amely a bőrünk állapotát és igényeit befolyásolhatja.

Gondoljunk csak bele, télen a hideg levegőtől bőrünk szárazabb, érzékenyebb lesz, ilyenkor valamilyen tápláló, nehezebb arckrémre és szérumra van szükségünk ahhoz, hogy visszapótoljuk a nedvességet. Ugyan a nyári, napsütéses hónapokban is szüksége van a bőrünknek a hidratálásra, de jóval szolidabb mennyiségben, mint a téli időszakban. Ebből következik, hogy az a tápláló hidratáló, ami télen a bőrünk megmentője volt, nyáron csak fullasztóan soknak fog hatni.

Ha azt szeretnénk, hogy arcbőrünk egész évben egységes, friss és problémamentes legyen, elengedhetetlen, hogy a bőrünk egyéni igényei mellett az adott évszakhoz is igazítsuk a bőrápolási rutinunkat.

Tavasszal kerüljenek elő a könnyed bőrápolók, melyek visszaadják a téli hónapokban megfakult bőr üdeségét, regenerálják azt a hosszú hideg évszak után. Nyáron koncentráljunk a fényvédelemre, és használjunk frissítő maszkokat, szérumokat. Ősszel tanácsos elkezdeni készülni a télre, és elkezdeni feltölteni, revitalizálni az arcbőrt, majd a szelesebb idő elérkezésével a hidratálásra is érdemes nagyobb hangsúlyt fektetnünk. Télen pedig jöhetnek a már említett nehezebb, táplálóbb krémek, pakolások, hogy enyhítsük a hideg okozta károkat.

A megfelelő bőrápolás segítségével egész évben egészséges lehet az arcbőrünk. / Kép: Ilcsi A megfelelő bőrápolás segítségével egész évben egészséges lehet az arcbőrünk. / Kép: Ilcsi Forrás: Ilcsi

Nem mindegy, mit használunk

Rengeteg bőrápolóban vannak olyan összetevők, amelyeket a szakemberek szerint érdemes elkerülni, ha egészséges bőrre vágyunk. Ilyen például az alkohol, de a különböző mesterséges színezékek, vagy szintetikus illatanyagok is ebbe a kategóriába tartoznak. Ezeknek az összetevőknek semmi hasznuk nincs a bőrápolás során, viszont könnyedén irritációhoz, allergiás reakcióhoz vezetnek.

A legjobb, ha a természetes hatóanyagok mellett tesszük le a voksunkat. Ugyan a gyógynövényekre, zöldség- és gyümölcskivonatokra is reagálhat rosszul valakinek a bőre, de ennek az esélye kisebb, mint a szintetikus anyagok esetében.

Természetes kozmetikumok alatt ma már nem az otthoni körülmények között elkészíthető pakolásokat, vagy egyéb praktikákat értjük. Léteznek olyan natúrkozmetikumok, melyek a profi bőrápolást a természet erejével valósítják meg.

Professzionális natúrkozmetikumok természetes alapanyagokból. / Kép: Ilcsi Professzionális natúrkozmetikumok természetes alapanyagokból. / Kép: Ilcsi Forrás: Ilcsi

A magyar márka úttörő ebben

Ezekért termékekért nem kell messzire mennünk, ugyanis az 1958 óta létező Ilcsi nevű magyar márka kínálata pontosan ilyen bőrápolókból épül fel. Ezek a professzionális natúrkozmetikumok bio gyógynövényekből, gyümölcsökből, zöldségekből és gyógyvízből készülnek, és nem tartalmaznak mesterséges színezőanyagot, sűrítőanyagot, parabéneket, emellett pedig állatksérlet-mentesek is. Érdekesség, hogy az alapanyagok egy részét a cég saját ültetvényeken termeszti, melyet a Hungária Öko Garancia ellenőriz, a termékeket pedig a fogyasztók félrevezetése ellen küzdő BDIH minősíti, így biztosak lehetünk abban, hogy jó minőségű bőrápolót veszünk.

Az Ilcsi kozmetikumai minden egyéni bőrproblémára megoldást nyújtanak. Azonban a szakszerű és eredményes használat és termékválasztás érdekében mindenképpen ajánlott szakember tanácsát kérnünk. Pontosan emiatt indult el az Ilcsim program, mely egy olyan szolgáltatás, ahol egy ingyenes bőrdiagnosztikát követően szakemberek segítenek nekünk összeállítani a megfelelő rutint.

Erre azért van szükség, mert sokan rosszul mérik fel a bőrük szükségletét, vagy éppen nem tudják, hogy az egyes termékeket hogyan használják, milyen sorrendben rétegezzék egymásra. A márka alaposan felkészíti a referenciakozmetikusokat, akik így a legjobb ajánlást tudják adni, így pedig már gyerekjáték elérni a vágyott bőrképet!

Most néhány kattintással regisztrálhatunk az Ilcsim oldalán, és ellátogathatunk az egyik referenciakozmetikába, ráadásul most időszakosan 20% kedvezménnyel tehetünk szert a professzionális kozmetikumokra!

Forrás: Ilcsi