Ezeket látta már?

Feketelistára kerültek népszerű gyulladáscsökkentők

2017.11.17. Módosítva: 2017.11.18.
gyogyszerek-tiltott

Franciaországban 62 db, vény nélkül kapható gyulladáscsökkentő, megfázásra használható gyógyszert vizsgáltak meg. Majd a fele, közülük 28 db nem ment át a rostán - sőt ezeket inkább kerülni kell. Lássuk, melyek azok!

Több, hazánkban ismert és Franciaországban is kedvelt gyógyszerkerülta feketelistára, mint a Nurofen Cold, RhinAdvil, Dolirhume és az Actifed.

Miért kerültek ezek a gyulladáscsökkentők tiltólistára?

Ezekben olyan erős, párhuzamosan működő hatóanyagok vannak, melyek egy kisebb háborút képesek okozni a szervezetben.Ilyen a paracetamol, ibuprofen vagy a pszeudoefedrin -ezek együttes hatása igazi vegyi koktél a szervezet számára.

Ezen kívül még szopogatós, torokfertőtlenítő cukorkákat és inhalátorokat is megvizsgáltak. A Strepsilsről megállapították, hogy teljesen felesleges, indokolatlan torokfájás-enyhítő cukorka.

Összesen 62 db vény nélküli gyógyszert vizsgáltak meg: 34 felelt meg az elvárásoknak. Összesen 62 db vény nélküli gyógyszert vizsgáltak meg: 34 felelt meg az elvárásoknak. Forrás: EgészségKalauz

Amit még érdemes tudni a gyógyszerekről

Az aszpirin-.vagyibuprofentartalmú gyógyszerek kifejezetten veszélyesek a magzatra, így terhes nőknek nem ajánlott a fogyasztásuk.

Tudjon meg többet a fájdalomcsillapítókról! Kattintson tovább!

Mindig el kell olvasni a betegtájékoztatót, és jelezni az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet felé, hogyha nem kívánt mellékhatásokat tapasztal!

forrás: Index

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához