Ezeket látta már?

Miért vezetik a halálozási listát a férfiak? Egy bizonyos hormon számlájára írható

meddőség, férfiak, meddőség tünetei

Magyarországon és világszinten is a férfiak vezetik a halálozási statisztikákat.

A nők szíve kisebb és gyorsabban is ver, gyakrabban pislognak, jobb a szaglásuk, ellenben az emésztésük lassabb, és a fájdalmat is kevésbé bírják, mint a férfiak. És még egy igen jelentős területen, a halálozásban is a férfiak vezetnek.

A fiúk sérülékenyebbek, mint a lányok

Akár a fejlett, akár az elmaradott országokat nézzük, az általánosságban kijelenthető, hogy a férfiak hamarabb halnak meg, mint a nők. Tény, hogy világszerte, és itthon is több férfi születik, mint nő, de a KSH adatai alapján az újszülött fiúk sérülékenyebbek, nehezebb megmenti az életüket, mint egy lány gyermekekét.

A fiatal és a középkorú férfiak között is magasabb a halálozási arány, mint az ugyanolyan korú nők esetében. Ennek egyik oka az lehet, hogy a 15 és 35 éves kor között a férfiak kockázatvállalása egészen kiugró, ami egyrészt a veszélyes munkák, másrészt a tesztoszteron számlájára írható.

A férfiak között több az öngyilkos

Emellett a férfiakkal gyakrabban megesik, hogy magukra maradnak, a hajléktalanok között is nagyobb az arányuk, és öngyilkosságot is többen követnek el. Habár a nők körében gyakoribb a depresszió, Európában négyszer annyi férfi öli meg magát, mint nő.

Ami még tetézi az eddig felsoroltakat: a férfiak túl későn kérnek szakszerű segítséget, későn mennek orvoshoz. Sokan már csak akkor jutnak el szakemberhez, amikor már komoly problémák léptek fel.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ennyi ideig élhet rákkal úgy, hogy észre sem veszi! Vegye komolyan ezeket a hétköznapi tüneteket is

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

hirtelen szívhalál

Forrás: EgészségKalauz