Mindenki ezt nézi most!

Időjárás: mutatjuk, meddig tart a nyárias meleg

ŐSZ, időjárás, meleg

Milyen időre számíthatunk a héten? Erről jó, ha tud, ha kirándulást tervez!

Az Időkép előrejelezése alapján a következőkre számíthatunk a héten:

Hétfőn is meleg időben lesz részünk, a csúcshőmérséklet 25 és 31 fok között alakul. A napsütést időnként gomolyfelhők zavarhatják meg, de csak néhol északkeleten lehet rövid ideig tartó zápor, esetleg zivatar. Záporok, zivatarok környezetében megélénkülhet, máshol mérsékelt marad az északnyugati szél.

Kedden sok napsütésre számíthatunk. A nagyobbra nőtt gomolyfelhőkből néhol, leginkább északnyugaton, előfordulhat rövid ideig tartó zápor. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. Délután 25-30 fokot mérhetünk.

Szerdán még többnyire napos idő várható. A gomolyfelhők mellett azonban nyugat felől sok fátyolfelhő érkezhet. Északon néhol átmeneti zápor is lehet. Az ország túlnyomó részén nem lesz jelentős a légmozgás, csak északnyugaton élénkülhet meg a délies szél. A legmagasabb hőmérséklet 25 és 31 fok között alakulhat.

Csütörtökön egy hidegfront közelíti meg hazánkat. Délután még nyárias meleg lesz, de estétől már nagyobb területen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A maximumok 24-31 fok között alakulhatnak. Előreláthatólag pénteken érkezik meg a hidegfront, ami már többfelé hozhat jelentősebb esőt és szelet.

Gyakran fáj a feje? Nem csak front okozhatja

Forrás: Időkép, MET