Ezeket látta már?

Időjárás: országos riasztást adtak ki a zivatarok miatt

időjárás, hétvége, eső, napsütés, előrejelzés

Készüljön, óriási zivatarok jönnek - a front a szervezetét is megviselheti!

A Met.hu-n figyelmeztető előrejelzésről számolt be: a riasztás Magyarország területére 2021.05.31. hétfő éjfélig érvényes.

VASÁRNAP

A déli óráktól estig először az Északi-középhegység vidékén, Észak-Alföldön, később délnyugat felé terjedve máshol is (de a délnyugati megyékben csak kis eséllyel) zivatarok kialakulására kell számítani. Az intenzív gócokhoz kisebb szemű jégeső, erős vagy viharos szél társulhat, az ország északi, északkeleti harmadában egy-egy helyen rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék (20 mm körül) is lehet.

HÉTFŐ

Ismét a déli óráktól estig, de a vasárnapinál kisebb területen várható zivatartevékenység. Az ország középső harmadán és a keleti határnál nagy, Borsodban, Zemplénben és a Nyugat-Dunántúlon minimális eséllyel döröghet az ég. Intenzív gócokhoz a fentiekhez hasonló jelenségek társulhatnak.

Készüljön a fejfájásra!

Gyakoriak lehetnek a fejfájásos és keringési panaszok, különösen a gyakori rosszullétekkel társuló ingadozó vérnyomás. Emellett sokaknál jelentkezhet szédülés, ájulásérzés, múló rosszullétek, fáradtság.

Emellett számítani lehet még vérnyomás- és keringési problémákra, a tünetek a legtöbb helyen intenzívnek ígérkeznek. Egyre markánsabb lesz az igénybevétel, ami különösen akkor érintheti rosszul, amennyiben vérnyomás-ingadozással küzd, vagy szívbetegségben szenved. Átmenetileg a pihenés, ezen kívül a kiegyensúlyozott napirend oldhatja kissé a zavarokat, de teljesen megszüntetni nem tudja.

Emellett egyre többen alvászavarokat is tapasztalhatnak. A figyelmetlenséghez, nyűgösséghez ráadásul többeknél kialvatlanság is párosul, így összességében elmondható, hogy egy rendkívül megterhelő néhány napnak nézünk elébe. A szervezetét érő igénybevétel estétől kezd mérséklődni.

Riasztást adtak ki az egész országra Riasztást adtak ki az egész országra Forrás: MET
Forrás: MET
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához