Így lesz fiatalos arcbőre az ünnepekre

#ásványvíz #bőrápolás #család #életmód
2017.11.29. Módosítva: 2017.12.02.

Mit tehetünk 1 hónappal, 1 héttel és 1 nappal karácsony előtt? Mutatjuk, hogyan lehet fiatalos az arcbőrünk!

Sokunk inkább fáradtnak és nyúzottnak tűnik, mire eljön a karácsony, mintsem az ünnephez méltóan kipihentnek, feszes, fiatalos arcbőrűnek. Mi lehet a megoldása annak, hogy az idén ez másképp legyen, és üdén, a vendégek, rokonok bókjait fogadva éljük meg a karácsonyi-szilveszteri időszakot? Mit tehetünk ráérősen, szűk egy hónappal az ünnep előtt; mit tehetünk készülődés közben, egy-két héttel előtte; és hogyan segíthetünk magunkon az utolsó pillanatban?

4 héttel az ünnepek előtt - hidratálja arcbőrét

Nem kell nagy dolgokat tennünk a tükör előtt, ha jó előre rákészülünk arra, hogyan fessen fiatalosan, frissen arcunk Szenteste és az azt követő rokonlátogatásokkor.

Víz: A telt, ruganyos arcbőr egyik titka a hidratálás kívül és belül is. Reggel és este mossunk arcot hideg vízzel, ami összezárja pórusokat, és nem engedi kiszáradni a bőrt. Emellett természetesen innunk is kell eleget, a sima csapvíz, ásványvíz és a cukrozatlan zöld tea a legjobb a bőrnek.

Uborka: A duzzadt, karikás szemek legjobb ellenszere, de nagyon jó hidratálásra azoknak is, akiknek egyszerre zsíros és száraz a bőrük. Az egyszerű kígyóuborkából szelt karikákat tegyük a szemünkre, arcunkra, és hagyjuk ott 20 percig – sokak szerint ez tévhit, pedig tényleg csodát fog tenni, olyannyira táplálja a bőrt.

Ápoljuk bőrünket, főleg a hideg időszakban kell nagyon figyelni a hidratáltságra! Forrás: EgészségKalauz

1-2 héttel az ünnepek előtt - arcfiatalító kezelés

Arcfiatalító (bőrrejuvenációs) kezelés: Ha a fentiekre nem volt elég időnk az adventi időszakban, vagy mégsem voltak hatásosak, még december közepén sincs késő. Az ünnepi asztalnál garantáltan mindenki megjegyzi majd, hogy "de meg vagy fiatalodva", ha benevezünk egy úgynevezett SSR (super skin rejuvenation) kezelésre. Ebből havi egy alkalom bőven elegendő, hatása pedig körülbelül egy hét alatt lesz látható: feszesebb, teltebb bőr, szebb textúra, a pórusok összehúzása.

A technológia lényege, hogy fájdalommentesen fényenergia jut a kötőszövetbe, pontosabban a bőr azon rétegeibe, ahol az elasztin (a rugalmasságért felelős anyag) és kollagén (bőrünk ennek köszönhetően lesz feszes) termelődése folyik. Az ember szervezete maga megtermeli a kollagént, ám 25 éves kor felett ez a termelés lassul. Az arcfiatalító kezeléssel élénkíthetjük ezt a folyamatot: egy 6 alkalmas SSR kezeléssorozat után egy évig folyamatosan fiatalkorú módjára gyártja testünk ezt a fehérjét.

A kozmetikus egyébként azoknak is javasolja e kezelést, akik kisebb pigmentfoltokat vagy rosaceát (értágulatot) akarnak eltávolítani az arcukról, mert megfelelő szűrőkkel ez is megoldható.

1-2 nappal az ünnepek előtt - a leggyorsabb bőrfiatalító módszer

Rádiófrekvenciás arcfiatalítás: Ha az ünnepek előtti hajtásban egyszerűen nem jutott időnk az előzőekre, még mindig nincs veszve semmi! Akár egyetlen kezelés is látványos lehet, a változás azonnal észrevehető. Ez a modern, teljesen fájdalommentes eljárás a rádiófrekvencia hatására a szövetek ellenállása miatt keletkező hőenergiát használja a kollagén- és elasztintermelés serkentésére.

A helyes táplálkozás is befolyásolja a bőr szerkezetét! Mutatjuk, mit érdemes fogyasztani!

Akár az egy hónappal ezelőtt elkezdhető kozmetikai módszerek között is szerepelhet a rádiófrekvenciás arcfiatalítás, mert a teljes kezelés négyhetes – ez a legmélyebb ráncokat is kisimítja.

Forrás: Fitt Klub Zugló

Forrás: EgészségKalauz