Ezeket látta már?

Játékok és játékosok (a virtuális univerzum titkai)

A játékok sokat elárulnak a játékosok személyiségéről. A legújabb felmérések szerint a játékosok viselkedése a számítógépes játékokban világosan tükrözi valódi személyiségüket.

Bár a vásárlási és böngészési szokásainkat rögzítő alkalmazások ma már mindennaposnak számítanak, Nick Yee és kollegái (Palo Alto Kutatóközpont - PARC) szerint a módszert sokkal kifinomultabbá lehetne tenni, ha a weboldalak a felhasználók személyiségét mérnék fel.

Játékok és játékosok (a virtuális univerzum titkai)

Hogy igazolják elképzeléseiket, a kutatók 1000 World of Warcraft (WoW) játékost vizsgáltak meg. A tudósok a személyiségteszteket, amelyeket előzőleg a játékosokon végeztek, összehasonlították a játékosok virtuális viselkedésével, és arra az eredményre jutottak, hogy azok a játékosok, akik az életben is zárkózottabbak, a WoW-ban is szívesebben kalandoznak egyedül, míg az életben társaságkedvelők a játékban is csapatban érzik jól magukat.

A kutatók szerint az online viselkedés (például a fórumozási szokások) sok mindent elárulhat a felhasználó személyiségéről. A kutatás részletes eredményeit a tudósok a májusban, Vancouverben megrendezésre kerülő Számítógépes és Emberi Tényezők Konferencián ismertetik majd.

Forrás: Medipress
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához