Ezeket látta már?

Kislánya van? Eddig kell leadni a HPV-védőoltásra a kérelmet!

2018.09.10. Módosítva: 2018.09.10.
hpv_elleni_vedooltas

Idén is kérhető a hetedikes lányoknak a méhnyakrák elleni (HPV-) védőoltás - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma pénteken az MTI-t.

A térítésmentes védőoltást az iskolaoltási program keretében az általános iskola 7. évfolyamát végző, 12. életévüket betöltött lányok kaphatják meg, a szülői beleegyező nyilatkozatokat szeptember 12-ig kell az iskoláknak visszajuttatni.

Ki jogosult a térítésmentes védőoltásra?

A védettség eléréséhez féléves különbséggel két oltásra van szükség, ezeket a 7. évfolyamra járó lányok a tanévben ősszel és tavasszal kapják meg. Az iskolai oltáskampányban használt vakcina a jelenleg elérhető legtöbb HPV-típust tartalmazó oltóanyag, a humán papillomavírus kilenc típusa ellen alakít ki védettséget.

Kislánya van? Eddig kell leadni a HPV-védőoltásra a kérelmet!

Kitértek arra, hogy az oltás éveken keresztül jelentős védelmet nyújt a lányok számára a fertőzés következtében kialakuló méhnyakrák ellen, ugyanakkor felhívták a figyelmet az oltás melletti rendszeres nőgyógyászati szűrés fontosságára is.

Bebizonyították: A HPV oltás biztonságos és hatékony - kattintson tovább!

A hazai átfogó méhnyakrák-megelőzési program részeként 2014-ben vezették be a humán papillomavírus elleni védőoltást az iskolákban.

forrás: MTI

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához