Ezeket látta már?

Hirdetés

Ezzel a módszerrel egyszerre pusztíthatjuk el a baktériumokat és vírusokat

takarítás fertőtlenítés

Íme néhány jó tanács melyeket érdemes betartanunk a makulátlanul higiénikus otthon érdekében.

Ha egy mikroszkóp lencséjén keresztül néznénk az otthonunkat, valószínűleg elszörnyednénk attól, milyen rengeteg baktérium és vírus van a távirányítókon, a kapcsolókon, az ajtók kilincsein, a nappali padlóján és a konyhapulton. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a takarítás mindig kétlépcsős legyen: a tisztítást minden esetben kövesse fertőtlenítés!

A pandémia idején a fertőtlenítés elengedhetetlenné vált a fertőzések elkerülése érdekében, ezért fontos tudnunk, hogy nem minden tisztítószer fertőtlenít is egyben, és nem a klór az egyetlen megoldás.

Alapvető óvintézkedések hazaérkezéskor

Először: mossunk kezet, amint belépünk az otthonunkba.

Ez most fontosabb, mint valaha. Amint hazaérünk, azonnal mossunk kezet, még mielőtt a távirányítóért nyúlnánk, vagy kivennénk egy darabka sajtot a hűtőből, bármilyen éhesek is legyünk. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) információi szerint a napi ötszöri kézmosás felére csökkenti a vírusfertőzés veszélyét.

Másodszor: a tisztítás nem egyenlő a fertőtlenítéssel.

A rendszeres takarítás az esetek nagy részében eltünteti a szennyeződéseket és csökkenti a kórokozók számát a felületeken, de sokszor ez nem elég ahhoz, hogy megakadályozzuk a fertőzések terjedését. Fontos, hogy valamennyi kórokozót elpusztítsuk, ehhez pedig olyan termékeket kell használnunk, melyek fertőtlenítő hatása bizonyított, így azok nemcsak tisztítószerek, hanem a fertőtlenítő funkciót is betöltik.

És végül: miket kell a leggyakrabban fertőtleníteni?

Otthonunk gyakran használt felületeit – a kilincseket, kapcsolókat, fogantyúkat -, a többek által használt helyiségeket – például a fürdőszobát –, és a konyhai felületeket, különösen az élelmiszerrel érintkező pultokat gyakran fertőtlenítsük. Így a lakás nemcsak tiszta lesz, hanem a vírusokat is távol tarthatjuk.

Milyen termékeket használjunk?

Napjainkban léteznek már olyan kórokozók elleni hatóanyagok, amelyek klór nélkül is hatékonyak. A Sanytol termékcsaládja például kiemelkedően széles skáláját kínálja fertőtlenítő tisztítószereknek, melyek mindegyike kellemes illatú, nem károsítja a felületeket és elpusztítja a baktériumok, gombák és vírusok 99,9%-át.

Fontosabb előnyök:

  • Egyszerre tisztítanak és fertőtlenítenek. Ellentétben azokkal a fertőtlenítőkkel, melyek használata előtt meg kell tisztítani a felületeket, a Sanytol egyszerre tisztít és fertőtlenít, így egyetlen termékkel mindkét hatást elérhetjük.
  • Kímélő összetétel. Míg más fertőtlenítőket kesztyűben javasolt használni, addig bőrgyógyászati tesztek igazolják, hogy a Sanytol fertőtlenítő tisztítószerei kímélik a bőrt.
  • A termékek alkalmasak arra, hogy kisgyermekekkel vagy háziállatokkal érintkező felületeken is használják azokat.

A Sanytol fertőtlenítő tisztítószerei bármilyen anyagú felület tisztítására alkalmasak. Hatékonyak az otthonainkban található leggyakoribb baktériumokkal, gombákkal és vírusokkal, például a humán koronavírussal (229E), az 1-es típusú Herpes simplex vírussal és az influenza A vírussal (H1N1) szemben is.

Advertisement
Forrás: egeszsegkalauz.hu