Ezeket látta már?

Színválasztás - hipnotikus úton

Nagyobb eséllyel lesz eredményes a hipnózisos kezelés olyan betegeknél, akik pozitív színeket választanak, mint azoknál, akik negatívakat, vagy éppen semmilyet. Ez az eredmény lehetővé teszi, hogy előre megmondjuk, kinél lesz hatásos a terápia.

Peter Worwell, a Manchesteri Egyetem munkatársa, egyben a kutatócsoport vezetője egy speciáli színskálát alkalmazott, amelyen egyértelműen elkülöníthetőek voltak a pozitív, a negatív és a semleges árnyalatok. A betegeket kezelés előtt arra kérte, válasszanak belőlük.

Színválasztás - hipnotikus úton

"Több mint húsz éve végzünk hipnoterápiát, és a résztvevők nagyjából kétharmadánál járunk sikerrel." – mondta a kutató – "Sajnos tizenkét, egyenként egyórás kezelésre van szükség, hogy kiderüljön, mennyire fogékony valaki erre a módszerre, ami így nagyon sokba kerül. Ezért lenne hasznos, ha előre meg tudnánk mondani, kivel érdemes belevágni."

Az eredményekről Worwell így nyilatkozott: "A pozitív színek választása élénk képzelőerőre utal, ami nagyon fontos a hipnózishoz."

A bélrendszerre irányuló hipnoterápia célja, hogy a beteg megtanulja uralni a beleit. Az eddigi eredmények alapján a legtöbb kezelt esetében kedvező változások álltak be az emésztésükkel kapcsolatban.

Forrás: Medipress