Ezeket látta már?

Ez a 8 dolog erőteljesen befolyásolhatja, hogy meddig élünk

élet, függőség, élethossz, halál

Átlagosan több mint 20 évvel élnek tovább azok, akik ezt a 8 dolgot betartják, és egyik sem "csodamódszer", csak hétköznapi szokások.

Dobson Szabolcs, gyógyszerengedélyeztetési szakértő írt arról, hogy mennyit számít a pozitív és függőségektől mentes életszemlélet a halálozás függvényében:

"Azok a férfiak, akik 40 évesen mind az alábbi nyolc jellemzővel rendelkeznek, átlagosan 24 évvel tovább élnek, mint azok, akikre ezek egyike sem jellemző:

  • fizikai aktívitás,
  • opiát-függőségtől mentes élet,
  • nem dohányozás,
  • megfelelő stresszkezelés,
  • helyes táplálkozás,
  • a rendszeres nagyivás kerülése,
  • jó alvás,
  • és jó társas kapcsolatok

Egy több, mint 700.000 amerikai veterán bevonásával készült új tanulmány szerint azok az emberek, akik középéletkorukra a fenti nyolc egészséges életmódbeli tényezőt gyakorolják, várhatóan tehát lényegesen tovább élnek, mint azok, akiknek csak kevés ilyen szokásuk van, vagy egyáltalán nincs.

A nők esetében, mind a nyolc egészséges életmódbeli tényező megléte 21 további életévet jelentett, összehasonlítva azokkal a nőkkel, akiknél ezek a szokások egyike sem jellemző.

A tanulmányhoz a kutatók olyan orvosi feljegyzések és kérdőívek adatait használták fel, amelyeket 2011 és 2019 között gyűjtöttek 719.147 embertől, akik részt vettek a Veterans Affairs Million Veteran Programban, amely egy nagy, országosan reprezentatív amerikai tanulmány. Az elemzés 40-99 éves felnőttek adatait dolgozta fel, és 33.375 halálesetet tartalmazott a követés során.

Azonban fontos e tanulmány eredményeinek értelmezésekor, hogy ezek a becslések megfigyeléses adatokon alapulnak, így ok-okozati összefüggés nem feltételezhető az eredményekből."

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Vodka: így befolyásolhatja a szív működését

EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

alkohol

Forrás: Egészségügyi szakirodalmi tallózó
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához