Ezeket látta már?

Zsírégető masszázs

Fogyj, miközben kényeztetnek! A fogyasztó, zsírégető, alakformáló testmasszázs elnevezése magában foglalja mindazt, ami elérhető a kezelésekkel.

A módszert az Egyesült Államokból Tajcs Lilla masszőr hozta el Magyarországra, az eljárás lényegéről vele beszélgettünk.

Zsírégető masszázs

Fájdalommal jár a zsírégető masszázs?

A közmondás szerint a szépségért meg kell szenvedni, ez a masszázs mégsem jár semmiféle fájdalommal, hiszen szelíd, lágy érintések következtében szabadulnak meg vendégeink a nemkívánatos zsírrétegtől. A módszer lényege nem az, hogy összetörjük a zsírszöveteket - a masszázs során használt krém és a simogató mozdulatok komplex hatása indít be a szervezetben olyan mechanizmusokat, melyek elősegítik a fogyást.

Pontosan milyen változás következik be?

A masszázs során a testnek olyan pontjait stimuláljuk, melyek összefüggésben állnak az éhségközponttal, és befolyásolják az anyagcserét. A kezelések hatására fokozatosan csökken a vendégek étvágya, ugyanakkor az anyagcsere is felgyorsul, így a felesleges anyagok gyorsabban távoznak a szervezetből. A kezelések során testünk alkalmazkodik ehhez a folyamathoz, ezért különösebb erőfeszítések nélkül, helyes táplálkozással megtartható a masszázzsal elért testsúly.

Hogyan érhető el alakformálás a simogató mozdulatokkal?

Előfordul, hogy a súlytöbblet kilóban nem jelentős, ránézésre mégis soknak tűnik, és a testnek olyan kritikus pontján helyezkedik el - külső comb, belső comb, csípőtájék, has, felkar, toka stb. -, hogy sem diétával, sem mozgással nem lehet megszabadulni tőle. Ilyen esetben lehetőség van arra, hogy a 60 perces masszázs során csak a problémás területtel foglalkozzanak, 8-10 kilogrammos súlyfelesleg fölött azonban már az egész testre kiterjedő masszázs ajánlott.

A nők jelentős részének okoz gondot a cellulitis. (pontosabban cellulit, a szerk.) Ettől is meg lehet szabadulni ezzel a masszázsfajtával?

A cellulit rendkívül makacs szépséghiba, hosszú évek alatt alakul ki, éppen ezért eltüntetni sem lehet azonnal. A fogyasztó, zsírégető, alakformáló masszázs során alkalmazott krém tartalmaz olyan hatóanyagot, amely feszesebbé, rugalmasabbá teszi a bőrt, így a kezelések a narancsbőr ellen is hatásosak. Ha valóban jelentős a bőr alatt lerakódott salakanyagok mértéke, cellulit elleni olajat is alkalmazunk.

Milyen megszorításokat kell betartani a táplálkozásban a súlytöbblettel rendelkezőknek?

Tulajdonképpen nem írunk elő különösebb változtatásokat, hiszen a vendégek étvágya a masszázs hatására csökken. A cukorból és fehérlisztből készült élelmiszerek fogyasztásának csökkentése vagy elhagyása azonban fokozza a zsírlebontó folyamatot, és könnyebben távozik a szervezetből a masszázs következtében feloldott zsír, ha naponta 2,5-3 liter folyadékot fogyasztanak el a karcsúságra vágyók.

Mennyire hatékony ez a módszer?

Általában heti 1-2 kilogrammos súlycsökkenésre lehet számítani, de a kezelések hatékonyságát több tényező is befolyásolja. Meghatározó a súlyfelesleg mértéke, illetve az, hogy mennyire kötöttek a zsírszövetek. Ahhoz, hogy a masszázs fogyasztó hatása érvényesüljön, többször is fel kell keresni a masszőrt, nem elegendő 1-2 alkalom. A beindító időszakban rendkívül fontos az intenzitás, ezért az első héten 4 alkalommal ajánlott kezelésre jönni, utána pedig heti 3-3 alkalommal, egészen addig, míg el nem érjük a kívánt testsúlyt. A változás már az első hét végén szemmel látható, a kúrát követően pedig kilóban és centiben is mérhető.

Forrás: Napidoktor
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához