Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: még két nyugodt napunk lesz az eső előtt

orvosmeteorológia, meteorológia, időjárás, front, fronthatás

A pára- és ködfoltok feloszlását követően túlnyomóan napos időre készülhetünk gyenge légmozgással.

Szerda hajnalban -9, +1 C-fok várható, a leghidegebb a nyugati, délnyugati völgyekben lesz. Délutánra 5 és 9 C-fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön a párás, ködös reggelt követően napközben nyugat, délnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, de csapadék nem valószínű. Középen és a Dunántúl északi felén feltámadhat a délkeleti szél. Napközben 4-11 C-fokra van kilátás, délen, délkeleten mérhetjük a magasabb értékeket.

Péntekre egy mediterrán ciklon hoz borongós, csapadékos időt. Nyugaton, északnyugaton az esőt a lehűlés következtében havas eső, havazás válthatja fel. A szél többfelé élénk, néhol erős lesz. A csúcshőmérséklet 2 és 9 C-fok között alakul.

Szombaton kisebb záporok alakulhatnak ki a rövid napos időszakok mellett. Délután 3-9 C-fokot mérhetünk, a szél időnként élénk lehet.

Vasárnap újabb csapadékzóna halad át az országon, többnyire eső, néhol északnyugaton és a hegyekben hó formájában. Élénk, erős lesz a szél.

Orvosmeteorológia

Szerdán nem érkezik front. Délután a napos idő jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre. Különösen a reggeli ködös, nyirkos órákban felerősödhetnek azonban a kopásos eredetű ízületi panaszok. A hideg idő keringési panaszokat is okozhat. Könnyen megfázhatunk, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet. Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

Szívelégtelenség: ezek a tünetei és súlyossági fokozatai - olvasson tovább!

Hójelentés. pénteken nyugaton már havazhat

Csütörtökig szárazabb, alapvetően napos időnk lesz, érdemi havazás nem várható. Péntekre egy mediterrán ciklon hoz csapadékos időt, az esőt napközben nyugaton, északnyugaton havas eső, havazás válthatja.

Forrás: Időkép/Egészségkalauz