Ezeket látta már?

Szponzorált tartalom

Az amalgám: mérgező, vagy nem?

amalgam_nehezfem_1

Az amalgám fogászati premierje 1826-ban volt, amikor egy párizsi fogorvos fogtömésre alkalmazta. Az ötvözet kiválóan vizsgázott, de az amalgám azóta megbukott. Ám mind a mai napig sokan hordanak amalgámos fogtömést!

Amit felrónak az amalgámnak, az a benne lévő higanytartalom, amely közismerten veszélyes anyag, méreg az emberi szervezetre. Idegméregként valóban árt, viszont egy fogtömésnyi anyagban elenyésző a higanymennyiség, amelynek kárt okozó lerakódásától nem kell tartani. Akadnak, akik egyenesen veseártalmakról, allergiáról, autizmusról, Alzheimer-kórról beszélnek, ha az amalgám fogtömés kerül szóba.

Valóban tartani kell ilyen veszélyektől egy amalgámos fogtömés miatt?

"A sokféle felröppenő, pánikkeltő hír ellenére semmiféle tudományos, hitelt érdemlő bizonyíték nem támasztja alá, hogy az amalgám fogtömés ilyen károkat okozna a szervezetben. Ennek az az egyszerű tény is ellentmond, hogy igen sok embertársunk él közöttünk makkegészségesen, sok évtizedes amalgám fogtömésekkel." állította egy szakértő.

HA MOST AKARJA KIPRÓBÁLNI A HUMINSAVAS KÉSZÍTMÉNYT -kattintson ide!

Tulajdonképpen itt pontot is tehetnénk a kérdés végére, de mégis érdemes és kell beszélni róla. Az amalgám a legrégibb idők óta használt fémötvözet. Bizonyára sok páciens emlékszik még arra, amikor a fogorvos kis, mozsárszerű edényben keverte össze a fogtöméshez szükséges mennyiséget.

Soha többé vírust, se nehézfémet! - így tisztítsd meg a szervezeted

Aztán, közel két évtizede "gépesített" az eljárás, vagyis amalgámszeparátorral hozták forgalomba az újabb fogászati berendezéseket. Ez kizárta, hogy a higanyt tartalmazó fémötvözet a lefolyóba kerülve környezetkárosítást okozzon, a páciens

szervezetébe pedig olyan kevés higany jut az amalgám tömés révén, hogy az szinte elenyésző, még hosszú évek során sem rakódik le belőle káros mennyiség. Egyébként pályafutása végén már csak a hátsó fogak esetében tömnek a fogorvosok ezzel az anyaggal, elsősorban esztétikai megfontolásból. Használata mellett azért döntöttek, mert rendkívül előnyös, könnyen kezelhető, tartós és gazdaságos, jóval olcsóbb a modern fogtömő anyagoknál.

Amalgám: hisztéria vagy komoly veszély?

Leginkább a környezetvédelmi lobbi ellenzi, valamint a természetgyógyászok, és a biofogorvosok. 2011. májusában hazánkban ülésezett az Európai Fogorvosok Tanácsa, és az amalgám betiltása ellen foglalt állást. A Fogászati Világszövetség és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is vizsgálódott ebben az ügyben, de az ő vizsgálataik sem igazolták az amalgámmal kapcsolatos félelmeket.

Akárhogy is nézzük, az amalgámot nem véletlenül tiltották be végül hazánkban is. Ez a mérgező nehézfém még most is rengeteg amalgámos fogtöméssel rendelkező páciensnek a szervezetére van káros hatással.

Nyerjen egy teljes huminsav-kúrát, söpörje ki a mérgező nehézfémeket a szervezetéből! A játékért kattintson tovább!

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl Forrás: egeszsegkalauz.hu
Forrás: EgészségKalauz