Ezeket látta már?

Hirdetés

Az erős immunrendszerhez vas is kell! Így pótolhatja hatékonyan a vasat (x)

Ha erősíteni szeretnénk az immunrendszerünket, általában csak vitaminokat kezdünk szedni, pedig gondolnunk kellene a vasra is. Elegendő mennyiségű vas nélkül ugyanis nincs erős immunrendszer!

Ezért van szükség a vasra

Azzal már mindenki tisztában van, hogy az immunrendszer megfelelő működéséhez milyen fontosak a vitaminok, afelől azonban kevésbé vagyunk tájékozottak, hogy az erős immunrendszerhez a vas is nélkülözhetetlen. A vasnak ugyanis rendkívül összetett és szerteágazó szerepe van a szervezetünk egészséges működésében: a vörösvérsejtek termelődésétől kezdve a stressztűrő képességünkön át az immunrendszerünk működéséhez egyaránt elengedhetetlen a vas. A vashiányos szervezet könnyebben megbetegszik, ráadásul egy fertőzés idején a testünk sem tudja megfelelően hasznosítani ezt a nyomelemet a táplálékból, ami tovább fokozza a vashiányt, az immunrendszer gyengülését, így viszont könnyebben megfertőződhetünk, illetve a betegségek is hosszabb ideig eltarthatnak.

Márti a vashiánya miatt újra és újra beteg lett

„Épp hogy kigyógyultam az egyik betegségből, szinte máris jött a másik. Hónapokig küszködtem mindenféle nyavalyákkal, miközben nem értettem a gyengeségem okát. Hiszen többféle vitamint szedtem, ügyeltem arra, hogy minden nap vegyek be C- és D-vitamint, az immunrendszerem mégsem lett erősebb. Ha egy kicsit lehűlt a levegő, már folyni kezdett az orrom, feltűnően hamar megfáztam, és elég lassan gyógyultam meg. Egy üzemorvosi vérvételen derült ki, hogy kevés a vas a szervezetemben, ami az immunrendszerem gyengeségét eredményezte” – emlékszik vissza Márti.

Milyen a hatásos vaspótló?

A vitaminok mellett tehát fontos, hogy a vaspótlásról is gondoskodjunk. Mielőtt elkezdünk vasat szedni, gondoljuk át, hogy milyen készítményt választunk. Ahhoz, hogy a vaspótlás hatásos legyen, megfelelő mennyiségű elemi vas bevitelére van szükség, ezért mindig ellenőrizzük, hogy egy számunkra „szimpatikus” készítmény elegendő vasat tartalmaz-e. A különböző étrend-kiegészítő pezsgőtabletták és szirupok vastartalma elenyésző, ezért hatásos vaspótlásra nem igazán alkalmasak. Ha valóban szeretnénk a vasat pótolni, válasszunk olyan gyógyszerminőségű készítményt, amely bizonyítottan hatásos és emellett biztonságos is. A Maltofer rágótabletta hatásos, 100 mg vasat különösen jól hasznosuló, egyedülálló formában tartalmazó, már recept nélkül is kapható vaspótló gyógyszer.

Biztonságos, mert csak annyi vas szívódik fel belőle, amennyi a szervezet számára szükséges, ezért nem lehet túladagolni. A kellemesen csokoládéízű Maltofer rágótablettának más vaspótlókhoz képest jóval kevesebb a mellékhatása, és a szedése is kényelmes, mivel étkezéssel együtt bevehető.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Forrás: Phytotec Hungária
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához