Szponzorált tartalom

Festeti a haját? Ezt olvassa el!

#aszpirin #idegrendszeri betegség #Idegrendszeri betegségek #kávé
2019.02.11. Módosítva: 2019.02.11.

Tudta, hogy még a hajfesték és a szemceruza is tartalmazhat nehézfémet, például ólmot? A levegőből növényvédőszereket, vegyi anyagokat, a régi fogtömésből amalgámot "nyelünk" évtizedekig. Hogyan, mivel lehet ezeket az anyagokat kipucolni a szervezetünkből? Mutatjuk!

A szervezetünk optimális működéshez nélkülözhetetlen nyomelemek és mikrotápanyagok között találhatjuk a fémeket is. Azonban az úgynevezett nehézfémek (pl. a higany, az ólom, arzén, kadmium) nagyobb mennyiségben kifejezetten károsak lehetnek, megzavarhatják a szerveink működését is.

Hogyan kerülnek a szervezetünkbe a nehézfémek?

A földben megtalálható nehézfémeket évezredek óta hasznosítják az emberek. Idővel sajnos egyre nagyobb lett a koncentrációjuk, például az iparban, bányászatban alkalmazott módszerek miatt.

Gyakrabban "találkozhatunk" velük a különböző kemikáliákon (pl. festékeken, korrózióellenes felületkezelőkön), műtrágyákon, a levegőben lévő szennyező anyagokon keresztül, de az életmódunk miatt is a szervezetünkbe juthatnak a nehézfémek, a dohányzás során például kadmium.

HA MOST AKARJA KIPRÓBÁLNI A HUMINSAVAS KÉSZÍTMÉNYT -kattintson ide!

Az elfogyasztott élelmiszerek is tartalmazhatnak nehézfémeket: a nehézfémek bekerülhetnek a növényekbe a talajból, a levegőből vagy a vízből, ezeket a növényeket pedig az emberek és az állatok egyaránt megehetik. Jellegzetes példája ennek a halakban megtalálható higany.

A nehézfémeket ráadásul rendkívül nehéz eltávolítani a szervezetből, kimutatni is nehéz jelenlétüket, így idővel még akkor is komoly problémákat okozhatnak, ha egyszerre csak viszonylag kis mennyiséggel találkozunk.

Milyen gondokat okozhatnak a nehézfémek?

A nehézfémek többek között a sejtjeinket alkotó fehérjéket és a biokémiai folyamatokért felelős enzimeket is károsítják, így számos különböző betegséget okozhatnak. Ezek jellege függ többek között a nehézfém típusától,attól, hogy mennyi ideig voltunk kitéve a hatásainak, illetve attól, hogy milyen mennyiségben van jelen a nehézfém a szervezetünkben.

A legsúlyosabb esetekben a nehézfémek jelentős mértékben megnövelik a daganatos betegségek, a keringése rendellenességek vagy az idegrendszert érintő problémák rizikóját. Emellett a nehézfémek gyulladásos betegségeket, emésztési zavarokat (pl. hasmenést, hányást), vérszegénységes, vesebetegséget, cukorbetegséget is okozhatnak. Vezesse ki szervezetéből a nehézfémeket minőségi, magyar huminsavval- kattintson ide!

Melyik nehézfém, hol rakódhat le?

Higany:Hőmérők, hashajtó szerek, oltóanyagok, egyes régebbi vízhajtók tartalmazhatják. A bélrendszer, fogak, vese, csont, bőr, agy és leginkább a haj a lerakódási helye. Elhúzódó mérgezés esetén fogínygyulladás, foghullás, bélhurut, emlékezési és koncentrálási nehézségek észlelhetőek.

Arzén:Festékek, rágcsálóirtó mérgek, elektronikai gyártófolyamatok terméke. Akut mérgezése (porbelégzéssel például) halálos is lehet. Arzénlerakódás tünete lehet: krónikus étvágytalanság, székletproblémák, nyálkahártya gyulladások, bőrpigmentáció, hajhullás.

Ólom:Föld, víz, levegő tartalmazhatja, kipufogógázokban, üzemanyagokban fordul elő. Lassan halmozódik fel, jellemző a nemzőképesség zavara, izom- és csontfájdalom, bélrendszeri tünetek, veseproblémák.

Kadmium:Festékek, dohányfüst, egyes, főként állati eredetű élelmiszerek hozadéka. A vesében, májban évek múlva is kimutatható, gyengül az immunműködés, hörgő- tüdő- és ízületi gyulladás alakul ki.

A nehézfémek lerakódnak a szerveinkben, ezért a szennyezések többségét csak frissen a szervezetbe kerülése után lehet a keringő vérből, vizeletből, nyálból kimutatni.

Nehézfém kivezetés huminsavval

A nehézfémeket úgynevezett kelátképző anyagok segítségével távolíthatjuk el a testünkből. A kelátképző anyagok képesek kapcsolódni a fémionokhoz, azokkal komplexet képeznek, és nem engedik, hogy más molekulák hozzáférjenek. A szervezetből együtt kiürülnek - ezt a folyamatot nevezhetjük képletesen nehézfém kivezetésnek. A kelátképzőket gyógyszeres terápiában is eredményesen használják nehézfémmérgezések kezelésében.

Emellett bebizonyították, hogy a kelátoknak köszönhetően a növények elegendő mennyiségben juthatnak hozzá a mikrotápanyagokhoz, mert a kelátképző huminsav jelenlétében például javul a vas felszívódása.

A természetes eredetű, ásványi anyagokban, nyomelemekben és antioxidánsokban gazdag huminsavak, amelyeket például a Hévíz közelében kitermelt tőzeg tiszta formában tartalmaz, mellékhatások nélkül, gyorsan és hatékonyan képesek eltávolítani a szervezetből a nehézfémeket.

Elindult a nyereményjáték- játsszon és nyerje meg a humicin ajándékcsomagot!

Ezek a huminsav jótékony hatásai - nézze meg videónkat!

Fizetett hirdetés Forrás: www.humicin.hu
Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl Forrás: egeszsegkalauz.hu
Forrás: EgészségKalauz