Ezeket látta már?

Lehet, hogy eddig rosszul szedte a vitaminokat? Erre figyeljen!

vitaminok, ásványi anyagok, humicin

A vitaminokkal kapcsolatban egy dologról hajlamosak vagyunk elfeledkezni, pedig ez nagy hatással lehet az egészségünkre!

Fáradékony, ingerlékeny, egyik betegségből a másikba esik, annak ellenére, hogy rendszeresen szed vitaminokat, és sok zöldséget, gyümölcsöt eszik?

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a vitaminok jótékony hatása nem tud érvényesülni ásványi anyagok nélkül. Ha a szervezetünkben nincsenek jelen az ásványi anyagok és nyomelemek (vagy nem megfelelő mennyiségben vannak csak jelen), akkor a vitaminokat sem tudják hasznosítani a sejtjeink. Az optimális egészséghez, a jó közérzethez, a testi és szellemi teljesítőképességhez a vitaminok és ásványi anyagok megfelelő koncentrációja, kombinációja szükséges.

Az ásványi anyagok szerepe

Bár a szervezetünk sok vitamint képes önmaga előállítani, az ásványi anyagokat és nyomelemeket kívülről kell bevinnünk. Az valóban igaz, hogy a kiegyensúlyozott és egészséges étrend alapját a zöldségek és gyümölcsök kell, hogy képezzék, azonban az elmúlt évtizedekben ezek vitamin- és ásványianyag-tartalma csökkent, „köszönhetően” például a teljesen kimerített termőtalajnak, a műtrágyázásnak. Vagyis a táplálékainkból nem jutunk hozzá a szervezetünk egészséges működéséhez feltétlenül szükséges ásványianyag- és vitaminmennyiséghez. Ennek következtében szervezetünkben hiányállapotok keletkeznek, és ezeket a hiányokat bizony pótolnunk kell, ha egészségünket meg akarjuk őrizni.

A pótlás viszonylag könnyű feladatnak tűnik, hiszen (elvileg) elég egy-egy tablettát bekapni. Valójában azonban alaposabban meg kell vizsgálnunk, milyen étrend-kiegészítőt szedünk! Az étrend-kiegészítőkben ugyanis különböző vegyületek formájában vannak jelen az ásványi anyagok és nyomelemek, ezeket pedig eltérő módon képes hasznosítani a szervezetünk. Előfordul például, hogy az elfogyasztott ásványi anyag mindössze 10 százaléka szívódik fel!

Ebből az alapvitaminból dupla annyit kell szednie, ha túlsúlyos - olvasson tovább!

A huminsav hatásai

A felszívódási folyamatokat képes javítani, megkönnyíteni a természetes eredetű, tőzegből kinyert huminsav. Ez az anyag ugyanis úgy kapcsolódik a fémionokhoz, hogy azok más anyaggal már nem tudnak reakcióba lépni, így „megmenti” őket a tápcsatornában található savaktól, enzimektől, melyek hatására csak alig, vagy egyáltalán nem szívódnának fel. A huminsav áldásos hatása révén az ásványi anyagok csoportjába tartozó jó néhány esszenciális makro- és mikroelem, nyomelem, például a magnézium, a vas, a króm, a cink, a réz, a szelén a megfelelő formában és mértékben tud felszívódni és hasznosulni a szervezetben. Ha pedig az ásványi anyagokból bőségesen áll a rendelkezésünkre, a vitaminokat is sokkal jobban tudják hasznosítani a sejtjeink!

Forrás: EgészségKalauz