Ezeket látta már?

Mégsem olyan egészséges az olívaolaj? Vásárlói panaszok érkeztek egy gyártóhoz

olivaolaj, gyógyhatás

Egy esetben egészen biztosan nem jó ötlet olívaolajat használni!

Már-már tényként tartjuk számon, hogy az olívaolaj a mediterrán népek egyik legnagyobb kincse. Az mindenképpen igaz, hogy bővelkedik telítetlen zsírsavakban, antioxidánsokban, és még reumás ízületi gyulladás esetén is segíthet. Epehajtó hatással is rendelkezik, és csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának a kockázatát is.

A főzéshez azonban nem mindig szerencsés olívaolajat használni. Most az edényeket gyártó francia Le Creuset cég a vásárlói panaszok alapján azt tanácsolja, inkább ne használjunk olívaolajat a főzéshez, sütéshez. Az történt ugyanis, hogy mivel az olívaolajnak nem kell sok ahhoz, hogy megégjen, a cégtől vásárolt edények tönkrementek azon vásárlóknál, akik olívaolajjal főztek. De nemcsak az edények mentek tönkre a barnás réteg miatt - ami után a sütés, főzés sem hozz már ugyanazt az ízélményt -, hanem az ételeket sem lehet már úgy megenni, ha az olaj megég, ugyanis onnantól kezdve mérgező.

Ha az ételeinkhez olívaolajat akarunk használni, elég, ha a kész ételt locsoljuk meg vele egy kicsit. A főzés, sütés során maradjunk a napraforgóolajnál, vagy a kókuszzsírnál.

Olvasson tovább! Ennyi mindenre jó az olívaolaj!

Forrás: EgészségKalauz