Ezeket látta már?

Súlyos megosztottság a vécében: erről árulkodik, ki hogy lógatja!

daganat, rák, hólyagrák, wc

Fontos kérdést vizsgált meg a szakember.

Dobson Szabolcs gyógyszerengedélyeztetési szakértő érdekes kérdéskörre hívta fel a figyelmet közösségi oldalán.

"Súlyos megosztottság árnyékolja be életünket - kétféle ember van: az egyik kívülről lógatja a WC papírt (kb. 70%), a másik belülről (kb. 30%)

Mielőtt a társadalmi feszültség robbanna, utánajártunk a kérdésnek, és meggyőződtünk arról, hogy komoly szakirodalma, sőt Wikipedia oldala is van. Tehát nem babra megy a játék" - olvasható a posztban.

Dobson kifejtette bejegyzésében, hogy a kívülről lógatás („over” pozíció) csökkenti annak a kockázatát, hogy a falat vagy a bútort véletlenül az ujjainkkal érintenénk, ami szennyeződést és baktériumokat továbbíthat; megkönnyíti a vizuális helymeghatározást és a papír végének megragadását; lehetőséget ad arra, hogy az utolsó lapot áthajtsák, jelezve, hogy a helyiséget kitakarították; és általában ez a gyártó által márkajelzésnek szánt megtekintési irány, így a mintás WC-papír jobban néz ki ebben a pozícióban.

A belülról lógatás („under” pozíció) rendezettebb megjelenést biztosít, mert a papírguriga laza vége jobban el van rejtve a szem elől; csökkenti annak a kockázatát, hogy egy kisgyermek vagy házi kedvenc, például egy macska letekerje a WC-papírt.

A WC-papír gurigatartó eredeti, 1891-es amerikai szabadalma (US 447419, S. Wheeler, "Toilet paper fixture", 1891. 03. 03) amúgy a kívülről lógatós módszerre épült.

https://en.wikipedia.org/wiki/Toilet_paper_orientation

Olvasta már?

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Viszkető végbéltájék: ha este érzi, parazita okozza

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#WC-papír

Forrás: Egészségügyi szakirodalmi tallózó
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához