Gyorsan elkészíthető gluténmentes kókuszos kocka - puha és csoda finom!
Ha gluténmentes étrendet követ, ki kell zárnia a problémát okozó fehérjét, ami komoly odafigyelést igényel. Ebben segítünk most ezzel a könnyen elkészíthető és pénztárcabarát süteménnyel.
Hozzávalók a tésztához:
- 3 tojás
- csipet só
- 80 g xilit
- 50 g gluténmentes kalács liszt vagy rizsliszt
- 50 g kókuszreszelék
Hozzávaló a tészta tetejére:
- 2 evőkanál szeletelt mandula
Hozzávalók a krémhez:
- 3 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 evőkanál xilit
- 3 dl tej
- 80 g xilit
- 150 g vaj vagy margarin
- 3 evőkanál kókuszreszelék
Hozzávalók a tetejére:
- mandula
- kókuszreszelék
Elkészítés:
- 1 A tésztához a felvert tojáshabhoz adjuk a száraz hozzávalókat, és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetején elosztjuk a 2 evőkanál szeletelt mandulát.
- 2 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
- 3 Közben elkészítjük a krémet: a tojássárgákat a pudingporral, 1 evőknál xilittel és a tejjel csomómentesre keverjük és megfőzzük. Azután kihűtjük.
- 4 A 80 g xilitet a margarinnal és a kókuszreszelékkel kikeverjük és a pudinghoz keverjük. Az így kapott krémet rásimítjuk a tésztára, a tetejét megszórjuk mandulával és kókuszreszelékkel.
Elkészítési idő: kb. 60 perc.
Így lehet helyettesíteni a cukrot
Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben , a Facebook-on, az Instagramon vagy a X-en, Tiktok-on is!