Gulyásleves

Dietetika
2013. január 30. 15:44
Módosítva: 2015. november 04. 13:49

Egy hagyományos, de igen finom étel...

Gulyásleves 4 főre

Gulyásleves

Gulyásleves

Forrás: EgészségKalauz


Hozzávalók:

32 dkg marhahús

32 dkg burgonya

Lecsó

Vöröshagyma

Fokhagyma

Fűszerpaprika

Köménymag

Csipetke (levesbetét)

Elkészítés:

Felmelegített olajban (0,3 dl) üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát (80 g). Tűzről lehúzva megszórjuk édes fűszerpaprikával (6 g), kevés vízzel felöntjük és a tűzre visszatéve zsírjára pirítjuk. A marhahúst (32 dkg) kis kockákra vágjuk és rátesszük a hagymára. Kevés vizet - kb. 5dl - adunk hozzá és zsírjára pirítjuk. Ezt még 2x megcsináljuk, majd fedő alatt puhára pároljuk.

Ízesítésül sót (12 g), őrölt köményt (0,4 g), fokhagymát (2 g) és lecsót (40 g) használunk, és az adagszámnak megfelelő vízzel öntjük fel. Amikor a hús félig puha, belekerül az apróra vágott burgonya (32 dkg) is és a legvégén a levesbetétet (csipetke) is belefőzzük.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a X-en,Tiktok-on is!

Forrás: EgészségKalauz
# diéta# recept

TÜNETKERESŐ

Milyen betegségre utalhatnak a tünetei?

Keresés, pl. fejfájás

Írja be a keresőmezőbe a tünetet vagy kattintson a testmodellen arra a testrészre, ahol a tüneteket észleli.

emberi test ábra

Mi a tünetkereső?

Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!

Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához

Címlapról ajánljuk