Receptek: gombakrémleves pirított baconnal
Tejszínes gombakrémleves, cseppnyi szalonnás ízzel...
Gombakrémleves pirított baconnal
Forrás: MTI
Hozzávalók:
500 g csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
100ml tejszín
petrezselyemzöld
színes őrölt bors vagy fekete bors
só
napraforgó olaj
bacon
Elkészítés:
Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát átfuttatjuk, majd a megtisztított, apróra vágott gombát hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk. Vízzel felengedjük, amennyi félig ellepi. Fél óra főzés után turmixoljuk, ezt követően a tejszínt a levesbe csurgatjuk és a tűzhelyre visszatéve, és egyet forralunk rajta. Szükség esetén tejjel vagy vízzel hígíthatjuk, sóval, borssal és petrezselyemzölddel készre ízesítjük. Pirított bacon darabokkal tálaljuk.
Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben , a Facebook-on, az Instagramon vagy a X-en, Tiktok-on is!