Receptek: magvas zsemle

Dietetika
2013. július 19. 11:13
Módosítva: 2015. november 04. 13:49

Finom péksütemény nyárára: a sokmagvas zsemle...

Magvas zsemle (12 darab)

Receptek: magvas zsemle

Receptek: magvas zsemle

Forrás: EgészségKalauz


Hozzávalók:

200 g teljes kiőrlésű liszt

300 g fehérliszt

40 g Rama

1 tojás

kb. 2,5 dl langyos víz

50 g cukor

6 g só

20 g friss élesztő

A zsemle tetejére: magvak vegyesen (napraforgó, tökmag, lenmag stb.), tej

Elkészítés:

Kovászt készítünk az élesztővel, fél dl langyos tejjel és csipetnyi cukorral. Majd a kovászt a zsemle hozzávalóival lágyabb kelt tésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen a kelesztjük. Mikor megkelt, 12 darabra kiszaggatva, vizes kézzel cipó formává gömbölyítjük. A sütőlapon elhelyezve még 15 percig kelesztjük. A zsemlék tetejét tejjel lekenjük, magvakkal megszórjuk. 180°C-on, kb 20-25 perc alatt pirosra sütjük őket.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a X-en,Tiktok-on is!

Forrás: EgészségKalauz
# diéta# recept

TÜNETKERESŐ

Milyen betegségre utalhatnak a tünetei?

Keresés, pl. fejfájás

Írja be a keresőmezőbe a tünetet vagy kattintson a testmodellen arra a testrészre, ahol a tüneteket észleli.

emberi test ábra

Mi a tünetkereső?

Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!

Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához

Címlapról ajánljuk